Tainele antreprenoriatului se învaţă încă din liceu. În mod gratuit

Tainele antreprenoriatului se învaţă încă din liceu. În mod gratuit
Elevii de liceu vor primi gratuit cursuri de antreprenoriat, în cadrul unui proiect care se desfăşoară fără buget de la stat, doar cu ajutorul unor instituţii partenere.

Programul Romania Hub urmăreşte încurajarea şi stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, fără să utilizeze fonduri de la bugetul de stat, spaţiile, infrastructura, baza materială şi personalul existent fiind puse la dispoziţia tinerilor de către partenerii din program.

„În acest proiect sunt implicate firme de consultanţă şi universităţi, sunt patronate, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (IMM) şi aşa mai departe. Romania Hub este un concept pentru mine personal, este cel mai frumos program pentru că se desfăşoară fără buget şi prin implicarea tuturor partenerilor, şi a noastră şi a instituţiilor, entităţilor publice, private.

Este un program pe infrastructura deja existentă pe care o avem şi care se desfăşoară prin implicarea noastră şi a partenerilor. Un program de asistenţă, de pregătire anteprenorială, mentorat, consultări public-private care oferă atât mediului de afaceri cât şi tinerilor, studenţilor, întreprinzătorilor, potenţialilor întreprinzători, informare, sprijin, asistenţă tehnică şi un cadru instituţional", a spus coordonatorul proiectului Romania Hub.

Proiectul urmăreşte patru piloni. În primul rând, dezvoltarea de abilităţi antreprenoriale ale tinerilor, pentru care se vor înfiinţa ateliere de lucru şi se semnează protocoale cu diferite licee. Elevii de la liceele cu care s-a semnat parteneriatul vor beneficia bilunar de câte un curs de antreprenoriat gratuit.

Cel de-al doilea pilon urmăreşte eficientizarea cooperării şi comunicării între mediul ştiinţific şi cel de afaceri, unde este o singură secţiune de lucru. Al treilea urmăreşte promovarea finanţării pentru IMM, iar al patrulea, parteneriatul public-privat pentru IMM şi noi locuri de muncă.

În cadrul celor patru piloni partenerii pot adăuga alte secţiuni de lucru obiectiv - dezvoltarea capacităţilor anteprenoriale a tinerilor, creşterea competitivităţii pe piaţa locală şi internaţională a întreprinderilor mici şi mijlocii şi promovarea rezultatelor din cercetare în mediul de afaceri.

Programul se va desfăşura pe o perioadă de 12 luni prin ateliere de lucru, întâlniri consultative, cursuri şi acţiuni de lucru, iar cursurile şi atelierele se vor desfăşura în nouă locaţii puse la dispoziţie de către instituţiile partenere în program.

 

Comenteaza