Testare în masă a profesorilor din Cluj. Ce spune Boc

Testare în masă a profesorilor din Cluj. Ce spune Boc

Consilierul local PSD Dan Ioan Morar a cerut municipalităţii testarea tuturor profesorilor şi învăţătorilor, în condiţiile în care elevii se întorc la şcoală luni, 14 septembrie 2020, în plină pandemie de coronavirus.

"Sunt mulţi părinţi care se gândesc să nu dea copiii la şcoală de luni", a spus Morar. 

Edilul Emil Boc a explicat că există resursa financiară la primărie, dar că legile statului nu prevăd o asemenea testare: "Legile statului român stabilesc foarte clar care sunt capacităţile de testare în funcţie de sistemul existent. Eu nu pot să decid cine se testeaza, numărul de testare este limitat pe zi, pe lună, etc. Dacă va exista o mărire a numărului de testare, va asigur că această susţinere finaciară o am". 

Întrebat de ce nu se apelează la serviciile clinicilor private, primarul clujean a replicat că "eu nu fac administraţie publică după ureche, nu sunt doctor, nu sunt expert în sănătate publică, eu respect ceea ce este acreditat de către specialişti, unii dacă vor să facă, să îşi asume. Am fost construit să mă bazeze pe date şi pe soluţii oferite de specialişti. Să lăsăm vocea specialiştilor să conteze în materie de sănătate". 

Comenteaza