Testele pe bază de salivă vor fi disponibile în şcoli săptămâna viitoare

Testele pe bază de salivă vor fi disponibile în şcoli săptămâna viitoare

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că testele pe bază de salivă vor fi disponibile în şcoli săptămâna viitoare.

"Tocmai am avut o discuţie cu reprezentanţii ONAC. Procedura de achiziţie este în curs de finalizare, iar săptămâna viitoare am primit garanţii că vor fi livrate în şcoli, prin intermediul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, pe baza repartiţiei în funcţie de numărul de beneficiari, repartiţie pe care Ministerul Educaţiei a transmis-o către DSU", a spus Sorin Cîmpeanu, luni, într-o declaraţie de presă.

Ministrul a anunțat, totodată, că elevii reiau cursurile pe 8 noiembrie.

"Pe 8 noiembrie, şcoala va începe. (...) Vom avea consultări cu autorităţile sanitare şi vineri vom vedea care va fi modul de deschidere a şcolilor în data de 8 noiembrie, având ipoteza de bază a prezenţei fizice", a mai spus Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, el a menţionat că se va ține cont de propunerea Consiliului Naţional al Elevilor privind un mod de funcţionare al unităţilor de învăţământ adaptat realităţilor, subliniind că, de exemplu, dacă jumătate din ţară va avea o rată de infectare foarte scăzută, fără cazuri de COVID în şcoli, acestea vor putea funcţiona cu prezenţă fizică.

Comenteaza