Topul facultăţilor clujene, după ultima medie de intrare

Topul facultăţilor clujene, după ultima medie de intrare
Viitorii studenţi au scăpat de stresul admiterilor la universitate, întrucât la majoritatea facultăţilor s-au aflat deja rezultatele finale. Care sunt ultimele note de intrare la facultate la buget, puteţi afla mai jos.

În funcţie de ultima medie de admitere la buget, s-a creat un top al celor mai bune facultăţi din din universităţile clujene, fiind luate în considerare Universitatea Babeş-Bolyai (UBB), Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN), Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF), Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) şi Universitatea de Artă şi Design (UAD).

Pe primul loc se situează Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV, unde ultima medie de intrare la buget a fost 8,78, fiind puse la dispoziţie 89 de locuri bugetate.

Pe cel de-al doilea loc este prezent tot USAMV-ul, la Facultatea de Medicină Veterinară ultima medie fiind 8,19.

Pe locul trei se clasează Facultatea de Farmacie din cadrul UMF, ultima medie cu care s-a intrat fiind 7,96. Pentru a intra la Facultatea de Farmacie cei 237 de candidaţi înscrişi au dat concurs din biologie vegetală şi, la alegere, chimie organică sau anorganică. Prima notă cu care s-a intrat la buget a fost 9,85.

Facultatea de Medicină este pe cel de-al patrulea loc. Aici s-a intrat la buget cu 7,36, iar concurenţa a fost mare. S-a înscris 927 de candidaţi, fiind o concurenţă de 3,18 pe un loc bugetat. Prima notă cu care s-a intrat la buget este 9,73.

Pe locul cinci este Facultatea de Chimie, unde s-a intrat la buget cu nota 7,20 la domeniul inginerie chimică.

Cele mai mici medii au fost la Facultatea de Matematică, unde s-a putut intra la buget cu nota 5,15. Şi la Facultatea de Arte Decorative şi Design s-a intrat la buget uşor, ultima medie fiind 5,88, dar au fost şi studenţi care au intrat cu nota 10. S-au pus la dispoziţie 64 de locuri bugetate pentru 116 înscrişi, concurenţa fiind de 1,81 pe un loc bugetat.

La Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Tehnice, ultima notă de intrare la buget a fost 6. Aceeaşi medie a fost şi la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism. S-au înscris 225 de candidaţi pe 80 de locuri bugetate, concurenţa fiind de 2,81 pe un loc. Media minimă cu care s-a întrat este 6, iar nota maximă 9,91.

Destul de uşor s-a intrat şi la Facultatea de Agricultură din cadrul USAMV, unde ultima medie pentru locurile bugetate a fost 6,16. Aici s-au pus la dispoziţie 162 locuri la buget prima notă de intrare fiind 9,73.

Situaţia se poate schimba după afişarea tuturor rezultatelor de la toate facultăţile din Cluj-Napoca. Cei care au trecut cu bine de examenul de bacalaureat se vor putea înscrie la facultate şi în sesiunea din toamnă.

Comenteaza