Trei sau patru zile până la vacanța de iarnă? Cîmpeanu: Școlile decid dacă fac ore pe 23 decembrie sau nu

Trei sau patru zile până la vacanța de iarnă? Cîmpeanu: Școlile decid dacă fac ore pe 23 decembrie sau nu

"Ministerul Educației a decis să ofere posibilitatea unităților școlare să adapteze modul în care se va organiza ziua de 23 decembrie, din punct de vedere didactic", a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

„Fiecare director de școală va putea hotărî, după consultarea cadrelor didactice, dacă pe 23 decembrie elevii vor desfășura cursuri cu prezență fizică sau dacă activitățile pot fi adaptate astfel încât să răspundă așteptărilor în contextul particular al sărbătorilor, în care activitățile de învățare să se poată organiza de manieră nonformală și informală, eventual printr-un proiect pe o temă care să implice întreaga familie și care să fie prezentat ulterior colegilor, după vacanța de sărbători”, a declarat vineri Sorin Cîmpeanu jurnaliștilor acreditați la Ministerul Educației, potrivit Edupedu.ro.

Ministrul Educației a explicat de ce a luat această decizie: „Am luat această decizie atât pentru a veni în întâmpinarea dorinței copiilor și părinților de a dedica această zi pregătirilor pentru Ajunul Crăciunului, cât și în spiritul descentralizării promovate în acest an de Ministerul Educației, astfel încât unitățile de învățământ să poată adapta mai eficient activitățile lor așteptărilor și nevoilor societății”.

Conform noului calendar scolar, elevii ar intră în vacanța de iarnă pe 24 decembrie, iar pe 3 ianuarie revin la școală.

În acest an școlar nu va exista o vacanță intersemestrială, astfel că, în 17 ianuarie elevii vor trece, cu o pauză de doar un weekend, în semestrul II.

Iată structura anului școlar, începând cu semestrul II:

Luni, 17 ianuarie 2022 — joi, 14 aprilie 2022 – cursuri

Vineri, 15 aprilie 2022 — duminică, 1 mai 2022 – vacanța de Paște (primăvară)

Luni, 2 mai 2022 — vineri, 10 iunie 2022 – cursuri

Sâmbătă, 11 iunie 2022 — data din septembrie 2022 la care încep cursurile anului școlar 2022—2023 – vacanța de vară

Excepții:

  • clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă încheie cursurile la data de 27 mai 2022;
  • clasa a VIII-a încheie cursurile la data de 3 iunie 2022;
  • clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică și învățământul profesional încheie cursurile la data de 1 iulie 2022.
Comenteaza