Trei studente clujene vorbesc despre problema traficului de persoane

Trei studente clujene vorbesc despre problema traficului de persoane
Ecaterina Trincă, Miruna Oprea și Isabelle Rotariu, studente ale Facultăţii de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, organizează sâmbătă o conferință ce abordează tema prevenției traficului de persoane.

Evenimentul, parte a campaniei de prevenire a traficului de ființe umane "Om, nu sclav. Tu alegi", se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 24 de ani. 

"Dorim ca grupul țintă să cunoască factorii care conduc la acest fenomen, riscul la care sunt supuși, caracteristicile victimelor precum și modul de acțiune al traficanților. Totodată, urmărim adoptarea unei atitudini unitare a elevilor și studenților în ceea ce privește traficul de ființe umane, care mai târziu ar putea fi adoptat de întreaga comunitate", susţin studentele.

Subiectul va fi dezbătut de Augusta Bora, coordonatorul Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Cluj- Napoca, Mădălina Mocanu, managerul programului COMBAT (Măsuri de combatere a traficului de ființe umane în industria turismului) și directorul de dezvoltare al Centrului Rațiu pentru Democrație, şi de Codruța Fernea, speaker al asociației eLiberare.

Conferința "Tu alegi" va avea loc începând cu ora 14:00 în sala 101 din incinta Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării.

Comenteaza