UBB a devansat toate universităţile româneşti într-un prestigios top internaţional

UBB a devansat toate universităţile româneşti într-un prestigios top internaţional
Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) este cea mai bine clasată universitate românească în topul BRICS & Emerging Economies Rankings.

Instituţia de învăţământ superior clujeană a fost inclusă în acest clasament, cuprins în topul The Times Higher Education World University Rankings, pe poziţia 97. Ea se situează cu mult deasupra Universităţii din Bucureşti, aflată pe locul 146, şi a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza" din Iași, ce ocupă poziţia 150.

Indicatorul prin care UBB se diferențiază cel mai puternic faţă de celelalte universități românești prezente în ierarhie este cel referitor la citări, datele fiind furnizate de către Elsevier.

La nivel internaţional, UBB împarte poziția cu National Technical University of Athens (Grecia) și se situează în vecinătatea unor universități din China și India (poziția 95 ambele) și a unor universități din Rusia și Taiwan (poziția 99 ambele).

Clasamentul The Times Higher Education World University Rankings utilizează în analiză 13 criterii, iar indicatorii de performanță folosiți sunt grupați în cinci categorii: predare (mediul de învățare), cercetare (volum, venituri și reputație), citări (influența cercetării), perspectiva internațională (cadre didactice, studenți și cercetare) și venituri din industrie (transfer de cunoaștere).

Ierarhia cuprinde un număr total de 200 de universități, ultima poziție clasificată fiind 197, împărțită de patru universități.

Comenteaza