UBB a devenit partener al programului „The Duke of Edinburgh’s International Award România”

UBB a devenit partener al programului „The Duke of Edinburgh’s International Award România”
Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) a semnat miercuri acordul de parteneriat cu programul "The Duke of Edinburgh’s International Award România", lider al programelor de dezvoltare personală pentru tineri, prezent în peste 140 de ţări.

Parteneriatul oferă posibilitatea studenților de a participa la cele patru secţiuni ale programului, care presupun o serie de activităţi orientate spre dezvoltarea abilităţilor pentru viaţă, implicarea voluntară în comunitate, promovarea activităţilor fizice, dezvoltarea spiritului de aventură şi promovarea mediului înconjurător.

"Mai mult, participanţii vor exersa activ implicarea civică şi îşi vor pune în valoare aptitudinile, talentele şi performanţele, toate acestea contribuind la creşterea şanselor de angajare şi de a avea succes pe piaţa muncii", a declarat conducerea UBB. 

În cadrul programului mai mulţi profesori şi experţi ai universității clujene vor beneficia de formarea abilităților pentru a deveni lideri certificaţi Award, asigurând astfel implementarea cât mai eficientă a acestuia. 

Programul "The Duke of Edinburgh's International Award" este unul complementar formării academice şi permite tinerilor să îşi seteze obiective individuale de dezvoltare, în acord cu nevoile şi aspiraţiile proprii. De la lansarea oficială a programului în anul 2013 în România, peste 2000 de tineri au dobândit cunoștințe și abilități noi, beneficiind de experiențe care i-au ajutat în dezvoltarea personală şi profesională.

Comenteaza