UBB a lansat primul incubator de afaceri pentru studenți

UBB a lansat primul incubator de afaceri pentru studenți

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a lansat primul incubator de afaceri pentru studenți, denumit „UBB Student i-Lab”.

Incubatorul de afaceri „UBB Student i-Lab” reprezintă o structură funcțională antreprenorială, destinată studenților UBB care explorează idei noi, cu potențial de transfer în mediul de afaceri. Scopul său este reprezentat de crearea de spații fizice și virtuale în care se oferă studenților suport comprehensiv, conectare la resurse și expertiză antreprenorială, într-o comunitate academică interdisciplinară, pentru a transforma o idee în acțiune.

Incubatorul reprezintă o structură funcțională distinctă în cadrul Centrului de Transfer Tehnologic și Cognitiv al UBB, coordonată de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a UBB (FSEGA).

Ceremonia a fost deschisă de către prof. univ. dr. Daniel David, Rectorul UBB. În cadrul evenimentului au luat cuvântul conf. univ. dr. Răzvan V. Mustață, Decan al FSEGA, lect. univ. dr. Adina Rus, în calitate de coordonator executiv și conf. univ. dr. Cătălina Crișan în calitate de coordonator operațional al UBB Student i-Lab. La eveniment au participat membrii comunității academice și studenți din cadrul universității.

„UBB își pregătește absolvenți atât pentru a se integra pe piața muncii în diverse companii/instituții existente, cât și pentru a genera ei înșiși noi demersuri antreprenoriale. După pregătirea în antreprenoriat și inovație prin cursuri transversale la nivel de UBB, era timpul incubatorului UBB, care îi va duce pe studenți de la „idee” la „plan de business” pragmatic, gata să fie implementat pe piață și/sau susținut în procese de accelerare cu alți parteneri cheie ai UBB. În timp, incubatorul va fi dezvoltat pentru a se adresa și personalului UBB, nu doar studenților. ”, a declarat prof. univ. dr.Daniel David, Rectorul (UBB).

Totodată, decanul FSEGA, conf. univ. dr. Răzvan V. Mustață, consideră că „Incubatorul de afaceri UBB Student i-Lab reprezintă în fapt un pas determinant în pregătirea studenților pentru a deveni actori determinanți ai mediului de afaceri. Respectând toate caracteristicile specifice unui incubator de afaceri și adresându-ne tuturor studenților din cadrul universității noastre, punem la dispoziția participanților resursele necesare și expertiză de cel mai înalt nivel pentru a le oferi șansa reală de a-și transforma o idee în afacere de succes.”

Principalele puncte abordate în cadrul prezentărilor și discuțiilor au fost programele și modul de abordare al studenților, importanța promovării colaborării interdisciplinare pentru a promova inovația, respectiv perspectivele privind parteneriatele strategice cu stakeholderi internaționali.

În acest context, au adresat mesaje de susținere și implicare activă personalități de prim rang ale vieții academice internaționale, cu experiență în antreprenoriat și inovare și care vor servi în calitate de consultanți și colaboratori ai incubatorului, printre care:

Dr. Amnon Dekel: Executive Director of ASPER-HUJI, Innovate Innovation and Entrepreneurship Center of the Hebrew University Jerusalem; Matthew Gira: Director of Student Programming at the Tsai Center for Innovative Thinking at Yale University; David Mammano: TEDx Speaker, Podcast Host, profesor la University of Rochester; Richard Glaser: Senior Financial Advisor at Merrill Lynch Wealth Management.

Comenteaza