UBB Cluj va reanaliza doctoratul lui Lucian Bode. Decizia, după noile dezvăluiri ale Emiliei Șercan

UBB Cluj va reanaliza doctoratul lui Lucian Bode. Decizia, după noile dezvăluiri ale Emiliei Șercan

Teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, va fi reanalizată de Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Rectorul UBB Cluj, Daniel David, a declarat pentru Edupedu.ro, că teza de doctorat a ministrului Lucian Bode va fi reanalizată. Anunțul vine după ce jurnalista Emilia Șercan a publicat, joi, o analiză în care scrie că demnitarul a plagiat cel puțin 18,5% din lucrare, nu doar 2,95%, atât cât a apreciat, la prima analiză, comisia UBB.

"Așa cum am spus în declarația noastră, dacă apar suspiciuni noi ele vor fi analizate de Comisia de Etică. Au apărut suspiciuni noi în spațiul public, comisia de etică probabil se va autosesiza. Dacă nu se va autosesiza, o să cer eu să analizeze. Dar cred că se vor autosesiza, așa cum am spus", a declarat, joi, rectorul UBB pentru Edupedu.

Potrivit jurnalistei Emilia Șercan, 65 de pagini din cele 194 ale tezei conțin plagiat, în special din lucrări în limba engleză nepublicate în română (detalii AICI).

După analiza realizată la finalul lunii octombrie, Comisia de etică a UBB Cluj-Napoca a anunțat că au fost constatate "erori de citare și unele fragmente plagiate" în lucrarea ministrului, cerândui-se autorului să facă corecturile necesare.

Comisia a precizat că nu a analizat întreaga lucrare, ci doar aspectele semnalate în sesizarea inițială, din 18 octombrie. În plus, nu a fost examinată calitatea tezei de doctorat, acest atribut revenindu-i CNATDCU, după cum se arăta în comunicatul universității ( vezi Ce spune Comisia de Etică a UBB Cluj despre teza de doctorat a lui Lucian Bode).

Comenteaza