UBB dă mâna cu USAMV pentru a organiza un eveniment academic de anvergură

UBB dă mâna cu USAMV pentru a organiza un eveniment academic de anvergură
Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) se aliază cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca (USAMV) pentru a organiza între 24 şi 26 februarie prima ediţie a conferinţei internaţionale ,,Interdisciplinary Science Days UBB – USAMV CN".

Invitatul special al acestei manifestări ştiinţifice este Lee Alan Dugatkin, de la Louisville University, unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti la nivel mondial în domeniul evoluţiei altruismului, cooperării şi al originii biologice a moralităţii.

Profesorul va susţine două prelegeri. Prima, cu titlul "The evolution of Goodness", a avut loc marţi, iar în cadrul ei s-a discutat despre evoluția bunătății, a altruismului, empatiei și moralității, precum și despre interacțiunea între bagajul nostru genetic și cultură și modul în care se reflectă în strategiile noastre de alegere a partenerilor.

Cea de-a doua prezentare, intitulată"Genes, Culture and Mate Choice" (Gene, Cultură și Alegerea Partenerilor), va fi găzduită de Aula Magna a USAMV miercuri de la ora 14:00.

Programul conferinţei internaţionale include şi o întâlnire a profesorulului cu studenții de performanță ai Colegiului Studențesc de Performanță Academică al UBB, alături de câteva sesiuni de lucru pentru pregătirea unor proiecte de cercetare comune cu cercetători din cele două universități clujene.

Zilele Interdisciplinare se vor încheia cu "Ziua Interacţiunii Om-Animal", eveniment aflat deja la a opta ediţie, care va avea loc în data de 26 februarie, între orele 9:00-17:00, la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei.

Comenteaza