UBB, din nou în clasamentul celor mai prestigioase universități din lume

UBB, din nou în clasamentul celor mai prestigioase universități din lume
| Foto: Arhiva

UBB Cluj-Napoca este una dintre cele două universități din România care au fost incluse, în acest an, în clasamentul celor mai importante instituții de învățământ superior din lume, poziționându-se în primele 3% universităţi ale lumii.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

UBB Cluj și Universitatea București sunt singurele instituții de învățământ superior din România care au fost incluse, în acest an, în clasamentul internaţional QS al universităților. 

"În urmă cu câțiva ani aveam 5 - 6 universități din România în acest clasament", a precizat miercuri, într-o conferință de presă, rectorul UBB, prof. Univ. dr. Daniel David.

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca se situează în intervalul 800-1000 al universităților incluse în clasamentul QS,  care utilizează atât indicatori educaţionali, cât şi indicatori de cercetare și de internaționalizare iar, în sistemul QS STAR, UBB este distinsă cu 4 stele, fapt care corespunde statutului de universitate internațională de excelență. 

"Dorim să fim o universitate globală (...) Sigur că noi ne adresăm studenților din țară, pe care dorim să-i ajutăm să ajungă buni specialiști și cetățeni, dar vrem să ne adresăm și studenților internaționali. În acest an, la UBB avem peste 160 de studenți internaționali la nivel de doctorat, peste 300 la nivel de master, iar la licență, sunt spre 1.000, număr pe care vrem să-l creștem", a mai spus rectorul Daniel David.

În condiţiile în care, la nivel internaţional, există aproximativ 26.000 de universități, rezultatul din acest an poziţionează Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj în primele 3% universităţi ale lumii.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Etichete
Comenteaza