UBB întăreşte relaţiile de cooperare cu o universitate nemţească

UBB întăreşte relaţiile de cooperare cu o universitate nemţească
Rectorul Universității Babeș-Bolyai, Ioan-Aurel Pop, și rectorul Universității ,,Eberhard Karl” din Tübingen (Germania), Bernd Engler, au semnat luni un nou acord de cooperare între cele două instituţii de învăţământ superior.

Evenimentul a avut loc la Tubingen, cu prilejul aniversării jubileului de patru decenii de parteneriat între cele două insituții, ca expresie a dorinței de a reînnoi bazele contractuale și de a intensifica actuala colaborare. Semnarea acordului s-a făcut în prezenţa ministrului de interne al Landului Baden-Württemberg, Reinhold Gall, și a unor personalități ale vieții academice și culturale ale regiunii nemţeşti.

Parteneriatul va avea în prim-plan ideea intergării europene și intenția de a promova cercetarea și învățământul pe baza reciprocității. Astfel, prin semnarea convenției, rectorii celor două universități şi-au exprimat intenția de a promova, după posibilități, mobilitatea cadrelor didactice și a cercetătorilor, respectiv a studenților, în toate disciplinele reprezentate în universitățile lor.

De asemenea, ei s-au angajat ca activitatea cadrelor didactice să fie centrată pe programe de învățământ, să dezvolte mai departe și să sprijinească proiectele de cercetare comune. 

Cele două instituţii au datoria de a întreprinde eforturi comune în vederea finanțării unor astfel de proiecte, de a susține membrii universităților la depunerea de cereri de finanțare și de a acționa împreună, îndeosebi în cadrul programelor de cercetare și educaționale ale Uniunii Europene. 

Parteneriatul are, printre altele, rolul de a mediatiza și transmite mai departe informații despre cele două țări, despre structurile economice, sociale, administrative și educaționale ale României și Germaniei. 

De asemenea, cu acest prilej s-a decis organizarea unei Academii de vară la Tubingen și Cluj-Napoca.

Comenteaza