UBB își îmbogățește parteneriatele strategice cu universitățile de top ale lumii

UBB își îmbogățește parteneriatele strategice cu universitățile de top ale lumii

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a semnat un acord de cooperare interuniversitară cu Universitatea Paris-Saclay (UPS) pentru dezvoltarea de activități în parteneriat pe termen lung cu această prestigioasă instituție de învățământ superior și de cercetare.

„Dincolo de cooperările UBB cu marile universități ale lumii în diverse proiecte academice – consorții, granturi, organizații mai exclusiviste etc. -, care reprezintă deja o tradiție la universitatea noastră, UBB are parteneriate bilaterale, adesea strategice, cu astfel de universități. Așadar, după acceptarea UBB în GUILD - organizația exclusivistă a unora din cele mai reprezentative universități world-class europene -, mă bucur să dezvoltăm acum acest nou parteneriat academic cu una dintre cele mai reprezentative universități ale Franței și ale lumii", afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Ocupând prima poziție în clasamentul universităților franceze și fiind una dintre primele 15 universități în clasamentul mondial Shanghai 2020, Universitatea Paris-Saclay a rezultat din asocierea, în jurul universității Paris XI Sud-Orsay, a unor institute de elită precum Ecole Normale Supérieure Cachan, AgroParisTech sau CentraleSupélec și a unor universități precum Versailles și Evry.

Cooperarea dintre Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea Paris-Saclay va acoperi preponderent domenii precum științele naturii, științele sociale și politice, matematica, dreptul și educația fizică.

Etichete
Comenteaza