Foto UBB și-a inaugurat Laboratorul de Management Integrat al Deșeurilor

UBB și-a inaugurat Laboratorul de Management Integrat al Deșeurilor
UBB și-a inaugurat Laboratorul de Management Integrat al Deșeurilor
UBB și-a inaugurat Laboratorul de Management Integrat al Deșeurilor
UBB și-a inaugurat Laboratorul de Management Integrat al Deșeurilor

Studenții Facultății de Știința și Ingineria Mediului beneficiază, începând din acest an universitar, de Laboratorul de Management Integrat al Deșeurilor, primul laborator finanțat de companii private în cadrul facultății.

Aceștia vor avea oportunitatea de a învăța și a se perfecționa în modalități de gestionare corectă a deșeurilor, care vor avea ca rezultat reducerea impactului acestora asupra mediului.

Potrivit reprezentanților UBB, dotarea noului laborator a fost realizat din sponsorizări oferite de Kaufland România și grupul de firme din Prinzhorn Group - Dunapack Packaging și Hamburger Recycling, care se ocupă cu confecționarea de ambalaje și gestionarea - reciclarea deșeurilor.

Cea mai importantă achiziție a laboratorului este digestorul anaerob la scara de laborator W8, Armfield, aparat care va fi folosit la studierea proceselor de biodegradare anaerobă a deșeurilor organice (inclusiv deșeuri de mâncare).

Pe lângă acest aparat s-au mai achiziționat și următoarele echipamente: Multiparametrul WTW 3630 IDS SET G, Termoreactorul pentru determinarea consumului chimic de oxigen (CCO), Sistemul cu senzor respirometric și incubatorul aferent pentru determinarea conținutului biochimic al oxigenului (CBO), Titratorul potențiometric - Model titroline5000, pentru determinarea acizilor volatili și aparatul portabil de măsurare a emisiilor in-situ.

Laboratorul a fost inaugurat astăzi, 6 octombrie 2021. La inaugurare au fost prezenți reprezentanții sponsorilor, conf. univ. dr. Christian Săcărea, prorector UBB responsabil de linia de studii în limba germană, relația cu societatea – componenta socio-economică/fundraising, lect. dr. Nicolae Ajtai, decanul Facultății de Știința și Ingineria Mediului și lect. dr. Cristina Modoi, responsabilul de laborator.

Comenteaza