UMF Cluj a fost decorată de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar“ în grad de Cavaler

UMF Cluj a fost decorată de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar“ în grad de Cavaler

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Hațieganu“ Cluj-Napoca a primit Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Cavaler pentru contribuția adusă la gestionarea epidemiei de COVID-19.

Distincţia i-a fost înmânată rectorului UMF „Iuliu Hațieganu“, prof. dr. Anca Dana Buzoianu, de către preşedintele României, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la 1 decembrie, în Sala Unirii de la Palatul Cotroceni.

Ordinul „Meritul Sanitar“ în grad de Cavaler a fost oferit "în semn de recunoștință pentru calitatea procesului educațional și a excelenței academice, pentru efortul important depus în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19. Prin specialiștii săi, cadre medicale, dar și studenți, UMF „Iuliu Hațieganu“ a sprijinit eforturile personalului sanitar și ale tuturor profesioniștilor din domeniul sănătății în lupta cu noul coronavirus", transmit reprezentanții UMF Cluj-Napoca.

„Indiferent dacă munca medicilor s-a derulat în țară sau peste granițe, este impresionant modul în care aceștia s-au pus în slujba luptei contra pandemiei, indiferent de frontul în care a fost nevoie de ei. Tot impresionant este și modul în care cei care urmează să intre în această nobilă meserie au înțeles să urmeze valorile profesiei și să devină voluntari în spital, pentru a suplimenta numărul de salvatori. Mobilizarea mediului universitar pentru a-și ajuta colegii din spitale stă sub semnul solidarității și este un model demn de urmat pentru noi toți“, a transmis preşedintele României în discursul său.

„Mă bucur enorm că eforturile noastre, ale conducerii, cadrelor didactice, studenţilor şi personalului administrativ, ale întregii comunități academice, sunt recunoscute şi apreciate la cel mai înalt nivel, că reprezentăm un model de implicare în societate prin rolul pe care ni l-am asumat pentru binele comunității în care ne desfășurăm activitatea. Această distincție ne onorează și ne motivează să continuăm să susținem performanța în medicina din România.“, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină şi Farmacie „Iuliu Hațieganu“ Cluj-Napoca.

Aceasta este a doua distincție pe care UMF „Iuliu Hațieganu“ a primit-o de la președintele României. Anul trecut, la 100 de ani de la înființarea Facultății de Medicină cu predare în limba română, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu“ Cluj-Napoca a fost distinsă cu Ordinul „Meritul Pentru Învățământ“ în grad de Mare Ofițer.

Comenteaza