UMF Cluj oferă suport psihologic gratuit studenților israelieni și palestinieni în contextul războiului

UMF Cluj oferă suport psihologic gratuit studenților israelieni și palestinieni în contextul războiului

Având în vedere că în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca învață atât studenți israelieni, cât și palestinieni, în contextul recentului conflict, siguranța acestora a devenit o prioritate pentru conducerea universității.

Conducerea Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca le transmite studenților israelieni și palestinieni care învață în cadrul universității un mesaj de susținere și compasiune și îi asigură că bunăstarea și siguranța lor este o prioritate pentru UMF.

În acest sens, universitatea vine în întâmpinarea nevoilor studenților afectați de acest conflict și oferă suport gratuit tuturor celor aflați în dificultate în această perioadă extrem de grea, prin Centrul de consiliere psihologică, situat în campusul studențesc Hașdeu.

„În aceste momente grele, este important să ne sprijinim reciproc și să ne arătăm empatia față de cei care sunt afectați de război”, arată conducerea UMF într-un comunicat adresat studenților.

„În numele întregii comunități academice a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, vă transmit mesajul nostru de susținere și compasiune, atât pentru voi, cât și pentru familiile și prietenii voștri.
Am urmărit cu îngrijorare situația din țara voastră și cu greu ne putem imagina ce sentimente trăiți în aceste clipe. Dorim să vă asigurăm de întreaga noastră înțelegere și susținere și vă oferim tot sprijinul necesar pentru a trece cu bine peste această perioadă”, a transmis rectorul UMF Cluj, prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

În același timp, rectorul îndeamnă la toleranță și la evitarea oricăror „comportamente de natură discriminatorie sau care să incite la ură, bullying sau intimidare” în cadrul universității.

„Totodată, doresc să subliniez încă o dată că în cadrul comunității noastre academice, nu susținem și nu tolerăm comportamente de natură discriminatorie sau care să incite la ură, bullying sau intimidare. Studenţii noștri au dreptul de a-şi urma convingerile religioase, politice şi culturale, atât timp cât respectă drepturile şi libertatea de gândire şi exprimare a celor din jur, nu propagă aceste idei în mediul academic, nu încalcă codul de conduită, Carta Universităţii sau legislaţia în vigoare.

Cu speranța că acest conflict se va sfârși cât mai curând, vă dorim multă sănătate vouă și celor dragi și ne vom ruga împreună pentru pace”, le-a mai transmis studenților prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

Comenteaza