Un fost consilier local din Nottingham a devenit director la o şcoală privată din Cluj

Un fost consilier local din Nottingham a devenit director la o şcoală privată din Cluj

Brendan Clarke-Smith este noul director al Royal School in Transylvania, o şcoală primvată din Cluj-Napoca. Înainte să activeze în domeniul educaţiei, englezul a fost cel mai tânăr consilier în orașul său natal, Nottingham.

 

Brendan Clarke-Smith vine la Royal School in Transylvania de la Școala Internațională din București, anterior acumulând experiență didactică în ​​Suedia și în Norvegia.

„Sunt absolut încântat să mă aflu la Royal School in Transylvania în acest moment important în dezvoltarea ei", a declarat domnul Brendan Clarke-Smith. "Am o experiență considerabilă în curriculum-ul Cambridge IGCSE, nivelele AS și A, și aștept cu nerăbdare continuarea progreselor semnificative  înregistrate deja de Royal School, atât la ​​nivelul primar, cât și la cel secundar”, a precizat noul director.

„Sunt pasionat de România și, chiar dacă m-am bucurat să trăiesc trei ani în București, consider că municipiul Cluj-Napoca este un loc minunat pentru a crește o familie", a mai spus Clarke-Smith.

„Soția mea este din România și fiul nostru s-a născut în timp ce trăiam în Norvegia. După ce am trăit și am muncit în numeroase locuri, pot să spun cu încredere: Cluj-Napoca este un oraș în care ne vom stabili pe termen lung și așteptăm cu nerăbdare să devenim parte a comunității locale… Mi-am planificat deja să particip la câteva meciuri de fotbal!", a declarat noul director al Royal School.

Anul școlar s-a încheiat la Royal School în data de 28 iunie, când a avut loc Festivalul Verii (Summer Fete), o serbare la sfârșitul căreia Brendan Clarke-Smith a preluat ștafeta de la fostul director, Paul Page, în cadrul festivității de închidere a anului școlar 2017-2018.

Royal School in Transylvania este o școală privată acreditată Cambridge pentru nivelul primar, gimnazial și liceal.

Comenteaza