Profesor de la UBB, înregistrat în pauza unui seminar în timp ce înjura. Cum explică situația rectorul Daniel David

Profesor de la UBB, înregistrat în pauza unui seminar în timp ce înjura. Cum explică situația rectorul Daniel David

Scandal la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, unde un profesor de psihologie a fost înregistrat în pauza unui seminar în timp ce înjura.

După apariția imaginilor în spațiul public, reprezentanții universității s-au sesizat și au deschis o anchetă. Pe de altă parte, profesorul se apără și spune că înregistrarea a fost realizată într-o pauză și distribuită ilegal de către studenți pe rețelele sociale, potrivit Știrile PRO TV.

Profesorul de psihologie a răbufnit în pauza unui seminar, susținut de o colegă de catedră. Motivul ar fi unul banal: bărbatul intrase în întâlnirea online pentru a face un anunț, însă toți studenții erau în pauză. Potrivit tinerilor, situația nu este singulară.

“Când l-am văzut, mi-am adus aminte de multe lucruri. Îmi amintesc de câte ori am văzut hărțuiri verbale asemănătoare”, poveștește o fostă studentă.

Pe de altă parte, profesorul se apără și spune că discuția a avut loc în pauză, nu în timpul cursului. De asemenea, susține că înregistrarea a fost făcută în mod ilegal de către studenți. Reprezentanții universității anchetează acum cazul.

“Comportamentele injurioase sunt inacceptabile în spațiul academic, fie că discutăm despre un context public sau despre un context privat. În acest moment situația sesizată se află în analiză atât la Comisia de Etică, cât și în cadrul conducerii universității”, a explicat Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai.

Potrivit regulamentului universității, seminariile nu pot fi înregistrate de către studenți, însă ”asta nu scuză comportamentul injurios, ci ridică un alt tip de problemă.”

Profesorul are o experiență de peste 30 de ani la catedra de psihologie a Universității Babeș-Bolyai.

IMAGINI CU ÎNJURĂTURILEPROFESORULUI, AICI

Comenteaza