Uniforme obligatorii în școală. Consiliul Elevilor: Parlamentarii să își prioritizeze agenda în funcție de nevoile actualei generații

Uniforme obligatorii în școală. Consiliul Elevilor: Parlamentarii să își prioritizeze agenda în funcție de nevoile actualei generații

Consiliul Național al Elevior "contestă ferm" propunerea din proiectul de lege înregistrat la Senat care prevede introducerea obligativității purtării uniformelor școlare.

Consiliul Național al Elevilor constestă inițiativa legislativă a senatorului PMP Lucian Iliescu care propune obligativitatea purtării uniformei școlare pentru elevii din România. Elevii spun că instituirea obligativității purtării uniformei în rândul elevilor nu atrage după sine și creșterea calității actului educațional.

"Consiliul Național al Elevilor condamnă, cu fermitate, inițiativa legislativă prin care se dorește impunerea obligativității uniformelor școlare. Prin acest proiect de lege, se dorește alocarea a 350 de lei/elev, fonduri de la bugetul de stat, pentru achiziționarea acestor uniforme.

De-a lungul timpului, reprezentanții elevilor au argumentat faptul că impunerea obligativității uniformei școlare nu înseamnă creșterea calității și a echității în sistemul educațional. Această inițiativă trebuie fie retrasă, fie respinsă de către parlamentari, întrucât o astfel de măsură este lipsită de fundament.

Aproximativ 900.000 de elevi sunt privați de accesul la educație online, motiv pentru care solicităm parlamentarilor să găsească soluții reale în beneficiul elevilor și să își prioritizeze agenda în funcție de nevoile actualei generații de elevi", se arată într-un mesaj al Consiliului Național al Elevilor.

Comenteaza