Universitate creştină de 10 milioane de euro, în Floreşti

Universitate creştină de 10 milioane de euro, în Floreşti
O nouă universitate şi un campus vor fi construite în comuna clujeană Floreşti, în urma unui contract semnat între Asociația Creștină Pro Integritate și Primăria Florești. Investiţia este evaluată la 10 milioane de euro. Universitatea va oferi servicii educaționale pentru o varietate de specializări, printre care management, economie, juridic, asistență socială și inginerie.
Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Viitoarea universitate se va ridica pe un teren de aproximativ 10 hectare de teren în zona Cetatea Fetei din Florești. Proiectul include clădirea instituției, care va cuprinde sălile de curs, spații verzi, teren de sport, precum și spații de cazare pentru studenți și profesori.

"Această investiție va aduce anual aproximativ 800.000 de lei la bugetul local al comunei Florești, prin plata concesiunii terenului, redevențelor, impozitului pe clădiri, dar și din cota de 17,5% din impozitul aferent profesorilor. Este una dintre cele mai semnificative investiții realizate, în ultimii ani, în localitate, care are beneficiul de a contribui și la dezvoltarea pe orizontală a altor servicii, conexe, realizate de operatori privați, a spus primarul comunei Florești, Horia Șulea.

"Societatea în care trăim are mare nevoie de oameni pentru care corectitudinea și etica să se manifeste în toate aspectele vieții lor, inclusiv în viața profesională, pentru că acolo impactul lor se simte la nivelul întregii societăți. Putem acum confirma că asociația Pro Integritate a demarat un proiect la care ne gândeam de mult: o instituție de învățământ superior în care educaţia să meargă mână în mână cu valorile morale în care cu toţii am fost crescuţi, indiferent de confesiune, dar de care uneori e greu să ne amintim în tumultul vieții cotidiene. Scopul nostru este de a pregăti tineri care să ne ia locul într-o bună zi, nu doar să conducă organizațiile sau poate un departament din cadrul lor, dar care atunci când părăsesc organizația să se descurce singuri, să conducă și să dezvolte alți oameni și alte organizații. Dacă tot ce urmărim este să câștigăm, nu merită efortul. Este vremea să pornim mariajul dintre mediul de afaceri care înțelege nevoia de a investi în învățământ și universitatea bazată pe etică și performanță, a declarat Mircea Cirț, președintele asociației.

Reprezentanții asociației estimează că noua universitate creștină cu sediul în Florești își va deschide porțile începând cu anul universitar 2015/2016.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza