Universitatea Babeș-Bolyai, locul unde poți învăța în română, maghiară, germană, engleză și franceză (P)

Universitatea Babeș-Bolyai, locul unde poți învăța în română, maghiară, germană, engleză și franceză (P)
Diversitatea lingvistică și cea culturală sunt elemente definitorii ale Universității Babeș-Bolyai (UBB), reprezentând specificul care diferențiază UBB de alte universități, nu doar în mediul universitar românesc, ci și în context european.

Proiectul de multiculturalitate promovat de Universitatea Babeș-Bolyai a devenit, inclusiv după aprecierile oficialilor europeni, un model la nivel continental.

În cadrul UBB studenții pot studia într-una dintre limbile română, maghiară, germană, engleză, franceză, iar programele de studiu pot fi urmate integral în limba aleasă.

La nivel licenţă există 153 de specializări în limba română, 75 de specializări în limba maghiară, 10 specializări în limba germană, 12 specializări în limba engleză şi trei specializări în limba franceză.

La nivel master există 175 de specializări în limba română, 40 de specializări în limba maghiară, şase specializări în limba germană, 38 de specializări în limba engleză şi şase specializări în limba franceză.

În UBB îşi desfăsoară activitatea 17 centre culturale care promoveză culturi, limbi şi moduri de viaţă diferite, îmbogăţind în mod constant perspectiva internaţională a studenţilor iar prin programele de mobilităţi, peste 450 studenţi ai UBB au ocazia, în fiecare an, de a experimenta alte culturi, în timp ce aproximativ 290 studenţi străini fac anual cunoştinţă cu România prin programele oferite în cadrul UBB.

Comenteaza