Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca va acorda titlul de Doctor Honoris Causa domnului Academician Prof.dr.ing. Liviu Marșavina

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca va acorda titlul de Doctor Honoris Causa domnului Academician Prof.dr.ing. Liviu Marșavina

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) va acorda titlul de Doctor Honoris Causa, domnului Academician Prof. dr. ing. Liviu Marșavina, Prorector la Universitatea Politehnica Timișoara, în cadrul ceremoniei solemne ce va avea loc vineri, 22 martie 2024, în Aula Alexandru Domșa, din edificiul de pe str. Constantin Daicoviciu nr. 15.

Titlul este acordat la propunerea Departamentului de Inginerie Mecanică, din cadrul Facultății de Autovehicule Rutiere, Mecatronică si Mecanică. Domnul Academician Prof. dr. ing. Liviu Marșavina va primi această aleasă distincție ca urmare a excelenței profesionale și academice dovedite, notorietății sale profesionale naționale și internaționale, în calitatea sa de membru corespondent al Academiei Române, pentru contribuțiile și realizările excepționale în domeniul rezistenței materialelor, mecanicii ruperii, mecanicii experimentale, pentru colaborarea didactică și științifică cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Domnul Academician Prof. dr. ing. Liviu Marșavina este un colaborator vechi al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, fiind implicat în susținerea Departamentului de Inginerie Mecanică, al domeniului de doctorat de Inginerie Mecanică, prin participarea în numeroase comisii de promovare și abilitare.

De asemenea, domnul profesor colaborează cu colectivul Laboratorului ECSML, a ajutat implicarea membrilor acestuia în diverse proiecte de cercetare și a contribuit la crearea unor legături de colaborare ale comunității academice de rezistența materialelor din Cluj-Napoca, cu comunitatea academică din Timișoara, dar și din restul centrelor universitare, membre ale Alianței Române Universitare de Știință și Tehnologie (ARUST). 

Comenteaza