Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca va acorda titlul de Doctor Honoris Causa domnului Prof. dr. ing. Radu Grosu

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca va acorda titlul de Doctor Honoris Causa domnului Prof. dr. ing. Radu Grosu

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) va acorda titlul de Doctor Honoris Causa, domnului Prof. dr. ing. Radu Grosu, Institute of Computer Engineering, Head of Dependable Systems Group, Faculty of Informatics, Vienna Technology.

Comunitatea academică a Universității Tehnice din Cluj are privilegiul și bucuria de a-l onora prin acordarea acestui titlu, pe domnul Prof. dr. ing. Radu Grosu, personalitate de prim rang, cu o activitate recunoscută pe plan mondial, eminent specialist și membru al unor societăți în domeniu.

Profesorul Grosu a avut un parcurs profesional remarcabil, care a început cu diploma de inginer obținută la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, ceea ce face acest moment cu atât mai semnificativ. A urmat apoi doctoratul la Universitatea Tehnică din München, Germania. Excelența activității domniei sale a fost recunoscută și confirmată și pe continentul american, prin obținerea titularizării (tenure) în cadrul departamentului de știința calculatoarelor la Universitatea Stony Brook în New York, Statele Unite ale Americii.

Actualmente, domnul Prof. dr. ing. Radu Grosu conduce Divizia de Sisteme cyber-fizice din cadrul Facultății de Informatică a Universității Tehnice din Viena și este research profesor la Department of Computer Science, Stony Brook University,

USA. Ceremonia de decernare va avea loc vineri, 29 martie, de la ora 11, la Aula HUB UTCN, str. George Barițiu nr. 4 – 8.

 

Comenteaza