Viitorii studenţi se înghesuie să se înscrie la UBB. Cele mai căutate facultăţi

Viitorii studenţi se înghesuie să se înscrie la UBB. Cele mai căutate facultăţi
Viitorii studenţi s-au înghesuit să-şi depună dosarele de admitere la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB). La nivel licenţă, în primele două zile de înscrieri s-au prezentat nu mai puţin de 3.600 de candidaţi.

Cifra este cu aproape 500 mai mare decât cea înregistrată anul trecut în acelaşi interval, când 2.919 absolvenţi de liceu au optat pentru a studia la această instituţie de învăţământ superior. De asemenea, pentru programele de master s-au înscris 585 de absolvenți licențiați.

Cele mai multe dosare depuse la nivel licenţă, la zi, au fost înregistrate la Facultatea de Matematică și Informatică, unde 1.075 de candidaţi se luptă pentru unul din cele 456 de locuri scoase la concurs.

Pe locul al doilea în topul celor mai râvnite facultăţi se află cea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, unde s-au înregistrat 408 de dosare pentru cele 646 locuri disponibile. Pe poziţia a treia în topul preferinţelor se regăseşte Facultatea de Litere, unde 263 de absolvenţi de liceu se bat pe cele 414 locuri existente.

Înscrierile la Facultatea de Matematică şi Informatică se termină astăzi, urmând ca vineri de la ora 09:00 să se desfășoare proba scrisă de matematică sau de informatică a concursului de admitere.

În acest an UBB a scos la concurs un număr de 4.910 de locuri bugetate, peste 9.000 de locuri în regim cu taxă și 2.655 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă.

La nivel master au fost puse la bătaie 3.500 de locuri la buget, peste 6.000 de locuri la taxă și aproximativ 1.000 de locuri pentru învățământ cu frecvență redusă.

Pentru admiterea în anul universitar 2015-2016 facultăţile din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai au elaborat diferite tipuri de probe scrise sau orale pentru testarea cunoştinţelor şi capacităţilor cognitive ale elevilor. Facultăţile vor lua în considerare şi media examenului de bacalaureat, cu pondere diferită.

Perioada de înscrieri la cele 21 de facultăţi ale instituţiei de învăţământ superior este 14-22 iulie, urmând ca rezultatele finale ale procesului de admitere să fie afişate până în data de 31 iulie.

Comenteaza