Vrei să devii pompier? Instituţiile de învăţământ de profil selectează candidaţi

Vrei să devii pompier? Instituţiile de învăţământ de profil selectează candidaţi
Durata studiilor este de patru ani la Facultatea de Pompieri, Academia Tehnică Militară și Academia Navală, de trei ani la Academia Forțelor Terestre și de doi ani la Școlile de Maiștri Militari și Subofițeri.

Instituţiile de învăţământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale desfăşoară recrutări pentru concursurile de admitere, pentru tinerii care doresc să devină pompieri.

Astfel, pentru sesiunea de admitere în instituţiile de învăţământ de profil în anul şcolar/universitar 2017-2018, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență i-au fost aprobate în vederea scoaterii la concurs mai multe locuri.

Tinerii care sunt interesati să devină pompieri profesioniști, pot solcita mai multe informații la Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Avram Iancu" al județului Cluj.

La Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza" - Bucureşti sunt scoase la concurs 35 de locuri.

La academia Navală "Mircea cel Bătrân" Constanța este scos la concurs un loc destinat structurilor IGSU.
La Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" Sibiu sunt scoase șase locuri destinate structurilor IGSU.
La Academia Tehnică Militară - București 26 de locuri destinate structurilor IGSU.
La Școla Militară de Maștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre "Basarab I" - Pitești sunt scoase 11 locuri destinate structurilor IGSU.
La Şcoala Militară de Subofiţeri de Pompieri și Protecție Civilă "Pavel Zăgănescu" - Boldești sunt scoase 200 de locuri de subofițeri de pompieri și protecție civilă și 25 de locuri pentru maștrii militari auto.

Detalii suplimentare legate de graficul admiterii, datele de prezentare, etapele și pobele de concurs, tematica și bibliografia se pot obține prin accesarea următoarelor pagini de internet: www.mai.gov.ro, www.igsu.ro, www.academiadepoliție.ro, www.mta.ro, www.anmb.ro, www.armyacademy.ro, www.scoaladepompieri.ro, www.ncoacademy.ro.

 

Comenteaza