Zece milioane de copii s-ar putea să nu se mai întoarcă vreodată la şcoală din cauza pandemiei

Zece milioane de copii s-ar putea să nu se mai întoarcă vreodată la şcoală din cauza pandemiei
| Foto: adevarul.ro

Închiderea şcolilor din cauza epidemiei de COVID-19 afectează educaţia copiilor. Zece milioane de copii s-ar putea să nu se mai întoarcă vreodată la şcoală din cauza pandemiei de coronavirus. Abandonul şcolar este în creştere în rândul copiilor care provin din mediile defavorizate.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Pandemia de coronavirus a provocat o „urgenţă în educaţie fără precedent”. Conform unui raport al organizaţiei „Salvaţi copiii”, până la 9.7 milioane de copii sunt afectaţi de închiderea şcolilor, scrie Mediafax.

Statistica Eurostat pe 2018 arăta că România a înregistrat un nivel ridicat al abandonului şcolar timpuriu, de 16,4%, cât şi o rată scăzută a populaţiei cu vârste cuprinse între 30 şi 34 de ani care a absolvit învăţământul superior (24,6%).

Pentru prima dată în istoria omenirii, o întreagă generaţie de copii la nivel mondial şi-a întrerupt educaţia, arată un nou raport al organizaţiei caritabile „Salvaţi copiii”. Din cauza măsurilor adoptate pe fondul pandemiei de coronavirus, până la 9.7 milioane de copii sunt afectaţi de închiderea şcolilor şi există riscul ca aceştia să nu se mai întoarcă niciodată la şcoală, din motive socio-economice.

Organizaţia a avertizat că noua criză ar putea lăsa un deficit de 77 miliarde de dolari în bugetele educaţiei din ţările cu venituri mici şi mijlocii până la sfârşitul anului 2021. „Salvaţi copiii” a cerut guvernelor şi investitorilor să aloce fonduri pentru a crea un nou plan de educaţie globală pentru a diminua abandonul şcolar.

"Aproximativ 10 milioane de copii nu se vor mai reîntoarce niciodată la şcoală, iar acest aspect ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru guvernele ţărilor lumii. Trebuie investit urgent în educaţie pentru a contracara abandonul şcolar”, a declarat Inger Ashing, directorul general al „Salvaţi copiii”.

Copiii din medii defavorizate, fără acces la educaţie şi lipsiţi de orice fel de material didactic sunt cei mai afectaţi de actuala criză. Înainte de începerea pandemiei, aproximativ 258 de milioane de copii şi adolescenţi abandonau prematur şcoala.

Raportul enumeră 12 ţări unde tinerii sunt cel mai expuşi riscului de a rămâne în urmă: Niger, Mali, Ciad, Liberia, Afganistan, Guinea, Mauritania, Yemen, Nigeria, Pakistan, Senegal şi Coasta de Fildeş.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza