Emil Boc: "O veste bună: pleacă la construcție pasajul de la Tăietura Turcului". Când încep lucrările

Emil Boc: "O veste bună: pleacă la construcție pasajul de la Tăietura Turcului". Când încep lucrările

Primarul Emil Boc a anunțat, joi, că, pentru pasajul de la Tăietura Turcului s-a finalizat licitația, s-a respins contestația și luna aceasta se semnează contractul.

Emil Boc a anunțat că pasajul de la Tăietura Turcului "pleacă la construcție" anul viitor.

"O veste bună: anul viitor pleacă la construcție pasajul de la Tăietura Turcului. S-a finalizat licitația, s-a respins contestația, urmează să se semneze în luna decembrie contractul. Asta înseamnă că în 6 luni se face proiectarea și în partea a doua a anului încep lucrările. Asta este o veste foarte bună și pozitivă și aici avem sprijinul total de la CFR și inclusiv de la filiala locală a CFR-ului, prin implicarea de excepție a oamenilor de la Cluj care au colaborat și colaborează foarte bine cu noi, pentru că am integrat proiectul nostru de pasaj de la Tăietura Turcului în acest proiect major de modernizare a căii ferate, ca să fie făcute la pachet și să nu existe desincronizare. Iată un proiect care pleacă la drum, are contractul semnat", a declarat primarul Emil Boc la Napoca Live.

Pasajul de 400 m de la Tăietura Turcului primeste finantare prin PNRR. Investitia, care este parte a proiectului de modernizarea a căii ferate de la Cluj-Napoca la Episcopia Bihor, prevede descongestionarea şi fluidizarea traficului rutier prin eliminarea blocajelor de circulaţie şi sporirea siguranţei circulaţiei pe traseul străzilor Tăietura Turcului şi Corneliu Coposu, ieşirea spre Zalău, împreună bretelele de racordare necesare. 

Obiectivul investiţiei prevede o durată normată de funcţionare de minim 100 de ani, de aceea se vor utiliza tehnologii şi soluţii tehnice prin care să se asigure minim această durată de funcţionare.

Comenteaza