Video Emil Boc, scump la vorbă după numirea prefectului UDMR: „Întrebați conducerea PNL, eu sunt primarul Clujului”

Emil Boc, scump la vorbă după numirea prefectului UDMR: „Întrebați conducerea PNL, eu sunt primarul Clujului”

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc este afectat de decizia liderilor coaliției de guvernare, care au decis ca noul prefect al județului Cluj să fie numit de UDMR.

Prefectul județului Cluj, Tasnádi István Szilárd, de la UDMR, a fost învestit, joi, în funcţie, alături de cei doi subprefecţi, Irina Munteanu, de la PNL şi Camelia Sălcudean de la PLUS. Tânărul avocat Tasnádi István Szilárd de la UDMR a fost numit noul prefect de Cluj, miercuri, de către Guvernul condus de premierul Florin Cîțu.

Emil Boc a fost invitat la ZIUA LIVE și a părut în continuare supărat după ultimele evenimente, nedorind să spună prea multe cuvinte pe această temă. Întrebat ce se întâmplă acum la nivelul Partidului Național Liberal, Boc a replicat scurt: „Întrebați conducerea partidului, eu sunt primarul Clujului”. De asemenea, primarul din Cluj-Napoca a spus că NU se va implica în acea platformă din interiorul PNL, pe care președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, vrea s-o formeze pentru a da un candidat la președinția partidului, la următorul congres al liberalilor.

Dacă Clujul ar putea avea de suferit și să fie „pedepsit” de către cei de la centru, Boc a afirmat că nu are argumente care să susțină acest lucru. „Proiectele mari ale Clujului sunt în derulare în acest moment”, a declarat la ZIUA LIVE, edilul municipiului Cluj-Napoca.

În urmă cu o zi, joi, Emil Boc a fost mult mai vocal la adresa liderilor PNL. „Eu sunt fără cuvinte. E un gest de sfidare fără precedent a conducerii PNL, față de organizația PNL Cluj. Eu am fost președinte la acest partid din 2005 până în 2012, șapte ani de zile, dar niciodată Clujul nu a fost umilit… ca de altfel niciodată ca președinte de partid nu am umilit organizațiile politice care au adus scor politic la partid. Clujul, că le place unora, că nu le place, a adus cele mai multe voturi, în zestrea generală a PNL la toate alegerile.

Organizația care aduce cele mai multe voturi pur și simplu a fost umilită și asta este o palmă dată tuturor colegilor mei din PNL, care au muncit cu bună credință, ne-am străduit să ne facem datoria la toate tipurile de alegeri, iar conducerea centrală a partidului m-a sfidat. S-au trecut niște linii roșii la Cluj în relația dintre conducerea centrală și PNL Cluj. Asta este, repet, vocea unanimă a tuturor colegilor”, declarase primarul Clujului, la un post de radio local.

Comenteaza