Emil Boc, validat de liberali pentru Primăria Cluj-Napoca

Emil Boc, validat de liberali pentru Primăria Cluj-Napoca

Colegiul Director Judeţean al Partidului Național Liberal (PNL) Cluj a validat candidatura lui Emil Boc pentru un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca la alegerile locale.

Preşedintele PNL Cluj, eurodeputatul Daniel Buda, a declarat, pentru MEDIAFAX, că experienţa lui Boc este apreciată şi la nivel european. „Am validat 28 de candidaturi la funcţia de primar, printre care şi a celor de oraşe şi municipii din judeţ. La Cluj-Napoca a fost validată candidatura lui Emil Boc pentru un nou mandat de primar şi nu am nicio emoţie în privinţa sa, deoarece faptele sale vorbesc.

Sunt convins că va fi confirmat de clujeni în funcţia de primar după alegerile locale, în condiţiile în care experienţa domniei sale este apreciată şi la nivel european, dovadă stând intervenţiile sale de la Parlamentul European, la nivelul Comitetului Regiunilor. Nu am nicio emoţie în ceea ce priveşte viitorul Consiliu Local Cluj-Napoca”, a spus Buda.

Acesta a subliniat că au mai fost validate candidaturile actualului primar liberal din Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a primarului din Huedin, Mircea Moroşan, şi a primarului Cristian Matei, din Turda, edil ales în 2016 pe listele PSD. La Gherla va candida Ovidiu Drăgan, iar la Dej, Aurelian Mureşan.

Boc a fost ales pentru prima oară primar în 2004, a fost reales în 2008, dar şi-a întrerupt mandatul după ce a fost numit prim-ministru. Acesta a mai fost ales primar în 2012 şi în 2016. PNL Cluj i-a validat, recent, şi pe primarii liberali de comune aflaţi în funcţie, dar şi pe preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, pentru un nou mandat.

Comenteaza