Foto Esca îşi face apart-hotel în centrul Clujului, fără parcări. Boc, încântat, a invitat-o să se mute în capitala Transilvaniei

Esca îşi face apart-hotel în centrul Clujului, fără parcări. Boc, încântat, a invitat-o să se mute în capitala Transilvaniei

Andreea Esca a primit undă verde de la Comisia de Urbanism pentru un apart-hotel în ”inima” Clujului. Vor fi demolate parţial două clădiri, iar unitatea de turism nu va avea locuri de parcare. 

Proiectul imobiliar pentru amenajarea unui apart-hotel, pe strada Fortăreței din centrul Clujului, a primit aviz favorabil în ședința Comisiei de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) de marți, 13 iulie 2021. 

Primarul Emil Boc s-a arătat surprins să audă că beneficiarul proiectului este familia Eram-Esca. Edilul a invitat-o pe prezentatoarea TV să se mute în Cluj. ''Spuneți-i că o salutăm de la Cluj? Sper să se mute la Cluj, o așteptăm”. Proiectul a fost lăudat de arhitectul-şef al municipiului: ''Respectă standardele orașului. A trecut și prin filtrul comisiei zonale de monumente istorice”, a spus Daniel Pop.

Esca îşi face apart-hotel în centrul Clujului, fără parcări. Boc, încântat, a invitat-o să se mute în capitala Transilvaniei

”Documentaţia se întocmeşte pentru stabilirea elementelor urbanistice în vederea demolării parțiale a unor imobile existente și extinderea, etajarea, reabilitarea si refațadizarea imobilului rezultat, recompartimentări interioare, împrejmuire proprietate, amenajări incintă, în conformitate cu Planul Urbanistic General, Regulamentul de Urbanism al Municipiului Cluj Napoca şi Certificatul de Urbanism nr. 1826 din 25.04.2019 emis de Primăria Municipiului Cluj Napoca. Beneficiarul a solicitat realizarea lucrărilor în baza Extrasului de Carte Funciară nr. 278541, 278541-C1-U2, 255952, ale terenului si imobilelor situate în localitatea Cluj Napoca, pe strada Fortăreței, nr. 2. Imobilele se află în coproprietate cu Dumitru Horia Ovidiu, Dumitru Carmen Cristina, Capata Ioan, Capata Emilia, Cutcan Marcela Ileana, Ban Dumitru, Eram Alexandre Douglas și Esca-Eram Andreea Ioana. Suprafaţa totală a terenului este de 439.00 mp şi în prezent parcela este construită”, se arată în Planul Urbanistic de Detaliu.

Imobilul nu va avea parcări. ”Conform art. 9 Staționare autovehiculelor, din certificatul de urbanism nr. 1826/25.04.2019, extras din Regulamentul Local de urbanism aferent PUG Cluj-Napoca în vigoare, având în vedere strategia de dezvoltare a municipiului, precum și conceptele naționale și internaționale privid calitatea vieții, calitatea spațiului urban și încurajarea mijloacelor de transport în comun și alternative, asigurarea locurilor de parcare nu este obligatorie. La nevoie, locuri de parcare se pot asigura prin contract de închiriere, cel mai apropiat parking public fiind parking-ul de la Primăria Cluj-Napoca”, se mai arată în documentul citat.

Se ştie încă din 2017 că Andreea Esca dorea să investească într-un hotel la Cluj, iar proiectul de atunci includea transformarea mai multor imobile de pe străzile Napoca - Fortăreţei, între care şi restaurantul Napoca 15 administrat de Mircea Buteanu. Între timp, planurile s-au schimbat.

Ce afaceri are Esca 

Andreea Esca este una dintre vedetele tv cel mai bine plătite de la noi, dar ştirista şi soţul ei francez, Alexandre Eram, derulează mai multe afaceri împreună. 

 Cei doi au investit masiv pe piaţa imobiliară în ultimii 15 ani. Prezentatoarea Pro TV a început cu achiziţia, în 2004, a unei vile din Bucureşti, estimată la aproximativ 350.000 de euro. Ulterior, familia a mai bifat o casă aflată în zona Armenească din Capitală. Este vorba despre o clădire istorică, a cărei valoare este de aproximativ 500.000 de euro. Imobilul este închiriat unei agenţii de publicitate. 

În 2006, Andreea Esca şi Alexandre Eram şi-au cumpărat o vilă pe malul lacului Snagov, prima lor casă de vacanţă. O altă locuinţă pentru relaxare a fost achiziţionată de vedeta tv la poalele Munţilor Făgăraş, în Porumbacu de Sus, satul bunicilor săi, în care ştirista a copilărit. 

În 2017, ştirista s-a extins pe zona de turism. După multe negocieri cu localnicii din Mărginimea Sibiului, Andreea a reuşit să cumpere mai multe case în Porumbacu de Sus, pe care le-a transformat într-un lanţ de pensiuni după ce le-a restaurat de la zero. 

Ştirista deţine firma Andreea Esca SRL, specializată în activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune, prin care îşi derulează afacerile din domeniu. De asemenea, Esca este imaginea brandului de cosmetice deținut de soțul ei, Alexandre Eram. Melkior a fost creat în urmă cu 15 ani.

Comenteaza