Video Eurodeputatul clujean Daniel Buda, după rezultatul alegerilor din Austria: „Karl Nehammer a primit exact ce a meritat”

Eurodeputatul clujean Daniel Buda, după rezultatul alegerilor din Austria: „Karl Nehammer a primit exact ce a meritat”

Partidul Popular Austriac (ÖVP) al cancelarului Karl Nehammer, cel care în 8 decembrie a blocat aderarea României la Schengen, a suferit o înfrângere puternică în Austria Inferioară, un fief al formațiunii. Șefii partidului aveau ca obiectiv declarat un scor de peste 40% pe care nu l-au obținut. Au pierdut 10 procente în patru ani.

Europarlamentarul liberal Daniel Buda a fost întrebat, la ZIUA LIVE, cu ce ochi a văzut rezultatul alegerilor de la sfârșitul săptămânii trecute din Austria

„Eu niciodată nu mă bucur de necazul altuia, dar în această situație pot spune că Nehammer a primit exact ce a meritat. Când sapi groapa altuia, cazi tu singur în ea. A fost victima propriilor mesaje pe care le-a dat în spațiu public, iar electoratul din Austria l-a sancționat ca urmare a derapajelor pe care le-a avut. Comunitățile de români de acolo au fost foarte active și au fost la vot.

Acest rezultat vine ca o palmă binemeritată pe care primit-o Karl Nehammer legat de ceea ce înseamnă comportamentul său în spațiul public. A pierdut majoritatea, sper să piardă și șefia partidului pentru că un astfel de om nu are ce căuta în fruntea partidului. Sper să-și piardă atributele de cancelar”, a declarat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Liderul PNL Cluj a adăugat că România își continuă toate demersurile pentru aderarea la Schengen pe toate palierele „posibile și imposibile”.

Comenteaza