19 contestaţii la rezidenţiat, în Cluj

19 contestaţii la rezidenţiat, în Cluj
Numărul final al contestaţiilor la examenul de rezidenţiat organizat duminică la Cluj ajunge la 19, din peste 800 de candidaţi, anunţă astăzi Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu", organizatoarea concursului.

 

Astfel, la Medicină s-au depus 9 contestații pentru punctaj și 4 pentru rescanarea grilei, la Farmacie s-a depus o contestație pentru rescanare, iar la Medicină Dentară s-au depus 3 contestații pentru punctaj și 2 pentru recorectarea grilei.

La Medicină Dentară și la Farmacie, contestațiile depuse au fost nejustificate, iar la Medicină, în urma evaluării acestora, comisia de specialiști a decis anularea unei întrebări.
Astfel, s-a realizat o nouă clasificare a candidaților, conform regulamentului concursului de intrare în rezidențiat.

Rezultatele definitive ale concursului de rezidențiat au fost transmise Ministerului Sănătății, care, după evaluare, va transmite numărul de locuri și posturi din Cluj, Oradea și județele arondate centrului universitar Cluj, pe care vor fi repartizați candidații.

Data afişării clasificărilor finale pe domenii, pe loc şi post, va fi anunţată pe pagina de internet a universităţii umfcluj.ro şi pe site-ul rezidentiat.info.Pentru cele 589 de locuri au concurat 816 candidaţi, iar cei mai mulţi candidaţi au fost la medicină dentară - 3,63 persoane / loc. La Farmacie concurenţa a fost de 2,86 persoane / loc, iar la medicină - 1,15 persoane / loc.

Au fost scoase la concurs 9 posturi pentru medicină și 1 post pentru farmacie. Concursul s-a desfăşurat sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore, pentru toate domeniile. Toate întrebările de concurs au fost elaborate de comisiile de specialiști, stabilite de comisiile locale de rezidențiat. Punctajul minim de promovare a reprezentat 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări, pentru fiecare domeniu.

 

Comenteaza