Hainele uzate donate de clujeni, afacere pentru greco-catolici: 90% sunt vândute VIDEO

Hainele uzate donate de clujeni, afacere pentru greco-catolici: 90% sunt vândute VIDEO
Eparhia greco-catolică din Cluj va dona 10.000 de lei secţiei de neurochirurgie a spitalului Clujana din banii colectaţi pe hainele donate de clujeni în cele 60 de containere amplasate în oraş. Doar 10% din cele peste 200 de tone donate în trei luni sunt donate, în vreme ce restul sunt vândute unei firme de pre-reciclare.

De la demararea programului de donaţii derulat de asociaţia Caritas Eparhial în urmă cu trei luni au fost obţinuţi 24.000 de lei din reciclarea hainelor donate. Cu 10.000 de lei din totalul banilor obţinuţi în program va fi cumpărată aparatură medicală pentru spitalul Clujana, în vreme ce cu restul de bani vor fi cumpărate pachete de alimente de Sărbători pentru familiile nevoiaşe, spune directorul asociaţiei, Adrian Avram.

Directorul spitalului Clujana, Nicolae Constantea, spune că cu cei 10.000 de lei va fi cumpărat un electromiograf şi un electroencefalograf, "deosebit de utile în diagnosticul afecţiunilor neurologice". "Ne angajăm ca această sumă să fie în folosul bolnavilor", spune el.

Trebuie spus că, la ideea asociaţiei Caritas Eparhial, banii au fost donaţi într-o conferinţă de presă, cu tot fastul - la Primăria Cluj-Napoca, cu primarul Emil Boc şi cu înmânarea unui cec simbolic de un metru pătrat în prezenţa ziariştilor şi a fotoreporterilor.

Avram spune că doar 10% din totalul hainelor donate poate fi refolosit, în vreme ce restul de 90% este predat unei firme de prereciclare a hainelor. Cei 24.000 de lei au fost strânşi în trei luni şi jumătate. În oraş au fost amplasate 60 de containere, în care au fost strânse 120 de tone.

Comenteaza