Clujul şi-a picat testele VIDEO

Clujul şi-a picat testele VIDEO
Rezultate dezastruoase la simulările testelor naţionale din judeţul Cluj. Aproape jumătate dintre elevi au obţinut note sub 5,00 la Română şi Matematică.

Elevii de clasa a opta din judeţul Cluj au obţinut o medie de 5,68 la simulările testelor naţionale, derulate în cursul săptămânii trecute.

"Nu putem fi mulţumiţi cu acest rezultat, totuşi e o creştere faţă de primul semestru şi faţă de rezultatele de anul trecut", spune şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus. "Vom fi mulţumiţi când toţi vor obţine cel puţin nota 5,00, dar atunci ne vom stabili alte target-uri mult mai înalte", a adăugat şeful ISJ. La simulările testelor naţionale din al doilea semestru, 53% din notele elevilor clujeni au fost peste 5,00. În semestrul întâi, 45% din elevii din judeţul Cluj au obţinut note între 1,00 şi 5,00 la simulări.

"E un fenomen social, care îi implică şi pe părinţi, profesori şi elevi. "În sistemul actual de învăţământ, lipsa interesului elevilor, pregătirea lacunară a profesorilor şi tehnologia care invadează viaţa de zi cu zi a tinerilor îi face pe aceştia să se refugieze în activităţile sociale şi să nu se canalizeze spre activităţile şcolare sau cele extra curriculare", a adăugat Iulia, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor. Pe de altă parte, cel mai bun liceu din judeţ a fost Colegiul Naţional "Emil Racoviţă", cu o medie de 8,67. Pe următoarele două poziţii se clasează colegiul "Mihai Viteazul" din Turda, cu o medie de 8,31 şi Şcoala Gimnazială Elf, cu o medie de 7,82.

În judeţul Cluj s-a înregistrat o creştere a mediilor între 8,00 şi 9,00 şi respectiv 9,00 şi 10,00. "E un pas bun", apreciază Cuibus, "pentru că a scăzut numărul mediilor mici între 1,00 şi 2,00 cu 350% şi cu 80% a notelor între 2,00 şi 3,00 faţă de primul semestru". Din cei 5.079 de elevi participanţi la simulări, patru şcolari au obţinut medii de 10 curat. Au fost 21 de note de 10 la română şi 26 de note maxime la matematică.

Prezentă la conferinţa de presă de ieri, inspectorul şcolar pentru o zi Iulia Miron, elevă, a explicat că de rezultatele slabe sunt vinovaţi în aceeaşi măsură şi profesorii, dar şi elevii şi părinţii.

 

Etichete
Comenteaza