Petru Călian: Banii cheltuiţi cu 579 de parlamentari în 4 ani, "aruncaţi în vânt"

Petru Călian: Banii cheltuiţi cu 579 de parlamentari în 4 ani,
Fostul parlamentar PDL de Cluj Petru Călian a opinat, la Realitatea TV Cluj, că reducerea numărului de parlamentari este benefică din perspectiva reducerii sumelor de bani cheltuite pentru susţinerea a 579 de parlamentari pe parcursul unor mandate de 4 ani.

"În şase luni 579 de parlamentari cheltuiesc 20 milioane în şase luni. De ce să cheltuim atâţia bani, în 4 ani, cu 579 de parlamentari, sunt banii contribuabililor. Sunt bani aruncaţi în vânt", a precizat Petru Călian la Realitatea TV Cluj.

Referitor la întrebările care ar urma să fie formulate pentru un eventual Referendum de reducere a numărului de parlamentari şi de trecere la Parlament unicameral, Călian a specificat că acesta este "atributul preşedintelui" şi că demersul anunţat de Traian Băsescu este constituţional.

Pe de altă parte Călian a precizat că miza suspendării lui Traian Băsescu a dispărut de mult şi că Victor Ponta ar fi precizat cancelariilor europene că "nu va mai avea treabă cu Traian Băsescu".

Fostul parlamentar a precizat că în opinia sa nu se va ajunge la un nou Referendum deoarece Curtea Constituţională nu va admite ignorerea "voinţei poporului român" (exprimată la Referendumul din 2009, n.red.)

 

 

Comenteaza