Taximetriştii din Cluj vor să mărească tarifele. Cum motivează intenţia VIDEO

Taximetriştii din Cluj vor să mărească tarifele. Cum motivează intenţia VIDEO
Taximetriştii ar putea mări tarifele pe care le practică în Cluj-Napoca. Ei se plâng că de 5 ani preţul este acelaşi, 1,79 lei pe kilometru ziua, respectiv 1,99 lei pe timpul nopţii. Primăria Cluj a dat mână liberă acestor creşteri încă din 2008, printr-o Hotărâre de Consiliu, dar patronii companiilor de taximetrie se tem să majoreze tarifele de teama concurenţei.

Şoferii de taxi spun că ar fi bine ca tariful să crească, pentru că de 5 ani nu s-a schimbat nimic în această privinţă. "Tariful ăsta când l-am avut era de 3 lei benzina şi acum e 6 lei. Acum circulăm cu 1.80 ziua şi 2 lei noaptea", spune un taximetrist. "E consumul mare la benzină şi mic tariful. De cel puţin 5 ani tot aşa este", adaugă un altul.

Cheltuielile unui taximestrist sunt foarte mari, spune liderul Sindicatului Liber Napoca al Taximetristilor din Cluj-Napoca.

"Benzina, întreţinerea sunt scumpe. Vă daţi seama că se ajunge la cheltuieli foarte mari", spune liderul Sindicatului Liber Napoca al Taximetriştilor, Viorel Tătar.

Sindicaliştii spun că tarifele nu au mai fost majorate de peste 5 ani, însă reprezentanţii Primăriei spun că totul depinde doar de directorii companiilor de taxi.

"Există condiţii pentru companiile de taximetrie să îşi ajusteze preţurile în funcţie de nevoile şi costurile pe care le au", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei, Oana Buzatu.

În prezent, în Cluj-Napoca tariful de transport cu taxi în timpul zilei este de 1,79 lei pe kilometru, iar în timpul nopţii de 1,99 lei pe kilometru.

Anca Baciu

 

Comenteaza