Directorul asociaţiei care promovează Clujul drept Capitală Culturală Europeană radiografiază evenimentele Clujului: Delahoya - un "eşec magistral", "Jazz in the park" - marea surpriză

Directorul asociaţiei care promovează Clujul drept Capitală Culturală Europeană radiografiază evenimentele Clujului: Delahoya - un
Directorul Asociaţiei Capitala Culturală Europeană Cluj 2021 radiografiază ultima perioadă, care a abundat în evenimente în Cluj: "Jazz in the park" a fost o surpriză plăcută cu un buget mic, în vreme ce Delahoya a fost un "eşec magistral".

"Cluj Arena Music Fest a avut de luptat cu vremea, a pierdut de data asta", spune Florin Moroşanu pe Facebook. "Totuși în locul zecilor de mii de spectatori am văzut mii de fani care au fost dispuși să stea în ploaie la centrul terenului. Frumos".

"Delahoya a fost un eșec magistral, o petrecere privată. Dacă vezi că nu se vând biletele, ieși domnule pe stradă și distribuie invitații, fă ceva măcar să nu se simtă aiurea artiștii care au urcat pe scenă", recomandă Moroşanu. "Ce mi-a plăcut totuși a fost locația. Bine așezat conceptul în spațiu", adaugă el cu referire la faptul că Delahoya a fost organizat în acest an în zona unităţii militare de la drumul Sf. Ion.

Electric Castle e "condamnat să crească", crede Moroşanu, pentru că prima ediție nu a adus din câte cred eu "plus" financiar organizatorilor. Este o investiție pe termen mediu și lung.

"Jazz în the Park a fost pentru mine de departe marea surpriză. Un buget mic aprox 40.000 a fost cheltuit cu cap. Aici, cele mai importante lucruri au fost: 1.faptul că oamenii au descoperit că pot să stea pe iarbă în parcul central ( nu glumesc ) 2. sentimentul fain pe care l-a generat acest eveniment. Băieții și fețele de la FAPTE au energie și idei", mai spune el.

Festivalul de Jazz Transilvania a dovedit că nu mai poate ține pasul cu vremurile, îi va fi greu să reziste. Îi doresc să rămână în peisaj. Tiff Events a reușit să aducă un mare artist la Cluj a€“ Patricia Kass. Nu știu dacă au reușit să vândă suficiente bilete că să nu piardă din banii investiți dar mi-a plăcut că am văzut. Oameni tineri și mai puțin tineri care au plecat senini de la spectacol. Am văzut o mare artistă în carne și oase pe scena obositei săli de sport care altă data o vedeam doar la TV. Locația și-a dovedit limitele. Căldură mare, mare și berea 8 lei. Parcă prea mult. Mi-a plăcut însă spectacolul. Profesionist, simplu și de mare efect.

Despre Festivalul de carte Transilvania, care a avut loc în weekend în Piaţa Unirii, Moroşanu spune că e "un proiect ambițios". "A fost mult suflet și acolo. Vremea proastă a stricat recitalul poeților care și-au pus în versuri dragostea lor", mai spune directorul asociaţiei Cluj Capitală Culturală.

Comenteaza