Andreicuţ, întâmpinat cu pâine şi sare la Mociu

Andreicuţ, întâmpinat cu pâine şi sare la Mociu
Mitropolitul Andrei Andreicuţ a fost întâmpinat cu pâine şi sare astăzi la inaugurarea subunităţii SMURD din Mociu.

Mitropolitul a binecuvântat echipajele care vor lucra la Mociu. La eveniment a venit şi Raed Arafat, fondatorul SMURD, dar şi şeful ISU Cluj Vasile Şomlea, directorul DSP Dorina Duma şi şeful CJAS Cluj Emilia Groza. Mitropolitul a oficiat o slujbă. "Îi felicităm pe toţi cei implicaţi în punerea la rânduială a acestei unităţi SMURD; să ne rugăm să nu fie implicaţi în niciun eveniment", a spus el.

"Substaţia poate interveni şi în descarcerare", spune şi Raed Arafat, care l-a felicitat pe Şomlea, "care a continuat să realizeze lucruri chiar dacă se pensionează". "Staţia va deservi 20.000 de oameni într-o zonă lăsată puţin descoperită. Nu există motiv pentru care oamenii aflaţi la distanţă de oraş să nu beneficieze de aceleaşi servicii ca ceilalţi", a mai spus Arafat.

Coordonatorul SMURD Cluj, Cristian Ursu, spune că subunitatea va fi deservită "de oameni deosebiţi, foarte pregătiţi", ce vor interveni "într-o zonă deficitară".

Subunitatea care a costat 2 milioane de lei va deservi 23.000 de oameni din 10 comune clujene şi va fi dotată cu o ambulanţă SMURD de tip B2 şi două autospeciale de stins incendiide capacitate medie și mărită, precum și echipamente pentru intervenții de descarcerare.. Proiectul a fost finanţat de Consiliul Judeţean Cluj, precum şi cu sprijinul Asociației microregională "Câmpia Transilvaniei".

Comunele care vor beneficia de intervențiile echipajelor subunității din Mociu sunt Buza, Căianu, Cămărașu, Cătina, Frata, Geaca, Mociu, Pălatca, Suatu și Țaga.

"Se va se va reduce considerabil timpul de răspuns, precum și consumul de carburanți pentru deplasarea la intervențiile din acest raion. (...) Înfiinţarea acestei unităţi este foarte importantă, deoarece poate să ofere un răspuns într-un timp mai scurt într-o zonă în care locuiesc peste 23 000 de persoane, 10,16 % din populația județului și va acoperii 618 km2, respectiv 9,25% din suprafața județului. Subunitatea va deservi un număr de zece comune și cele 50 de sate aferente. Comunele ce vor beneficia de intervențiile echipajelor subunității din Mociu", arată Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, prin intermediul unui comunicat de presă. Staţia va intra în funcţiune azi la ora 15 şi va fi deservită de patru echipaje SMURD, medici, paramedici şi pompieri.

 

Etichete
Comenteaza