De ce a rămas clinica de neurochirurgie fără curent, azi VIDEO

De ce a rămas clinica de neurochirurgie fără curent, azi VIDEO
Clinica de neurochirurgie din Cluj a rămas, în această dimineaţă, fără curent. Asta după ce un cablu care alimenta întreaga secţie a ars. 12 pacienţi de la terapie intensivă au fost transferaţi, de urgenţă, la alte unităţi spitaliceşti din oraş. Bolnavii au fost mutaţi în condiţii de maximă siguranţă, cu ajutorul medicilor de la SMURD şi Ambulanţă, spune conducerea spitalului.

Defecţiunea a apărut în jurul orei 9 dimineaţa la un cablu subteran care asigura alimentarea Secţiei de neurochirurgie cu energie electrică. "Acest cablu de fapt alimenta și generatorul care ar fi avut un rol de rezervă pentru alimentarea secțiilor, în consecință am rămas fără curent electric pentru întreaga secție de neurochirurgie și în mod deosebit pacienții din ATI", spune Monica Costin, directorul Spitalului Judeţean Cluj.

Apelul la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţe Cluj a fost făcut în jurul ore 9 şi 10 minute, iar intervenţia a durat, în total, două ore. O parte din pacienţi au fost mutaţi de la neurochirurgie la clinica de chirurgie I cu ajutorul medicilor de la Ambulanţă şi a celor de la SMURD.

"Este vorba de 5 pacienți care au fost transferați de la Neurochirurgie la Chirurgie I. Din cei 5 pacienți unul a fost în stare de inconștiență iar ceilalți patru pacienți erau stabili hemodinamic", spune purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Zoltan Toma.

Acum, cei 12 bolnavi sunt în afara oricărui pericol. "Până au venit SMURD-ul şi Ambulanţa s-au ținut pacienții în viață prin monitorizare manuală, prin datul la balon, astfel că toți pacienții au beneficiat de asistență medicală în condiții de siguranță, de promptitudine și de înalt profesionalism", spune Costin.

Bolnavii au fost transferaţi la Secţia de Anestezie si Terapie Intensivă I, Secţia de Terapie Intensivă de la Chirurgie, dar şi într-un salon de la Secţia Contagioase a Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca. Conducerea spitalului spune că problema alimentării cu electricitate va fi remediată în cursul zilei de astăzi.


Reporter: Anca Baciu
Imagine: F.Dan/C.Fedeleş

 

Comenteaza