Fostul RATUC se extinde. Încotro circulă liniile M41, M42, M44

Fostul RATUC se extinde. Încotro circulă liniile M41, M42, M44
Compania de Transport Public Cluj, fostă RATUC, va inaugura de marţi 3 noi linii metropolitane. Poate chiar 4.

CTP Cluj se extinde văzând cu ochii. După ce, de la 1 martie, circulă spre Floreşti, de la 1 aprilie va intra şi în comuna Apahida. "Decizia vine în urma unor hotărâri luate de Consiliul Local Apahida şi de Asociaţia Metropolitană. Sunt trei linii, poate chiar patru, pe care le inaugurăm de marţi", a spus directorul CTP Cluj, Liviu Neag. Cursele vor merge către localităţile Apahida, Sînnicoara şi Corpadea. Se discută intens şi despre introducerea unei linii către Dezmir.

"Intrarea CTP s-a aprobat în Consiliul Local în 24 martie, când s-au stabilit traseele", a explicat viceprimarul comunei Apahida, Radu Păcurar. "În legătură cu Dezmirul, urmează să mai discutăm", a completat el.

Tarife între 3 şi 7 lei

Cursele de Apahida vor circula cu numerele M41 (Apahida, intrare în Câmpeneşti), M42 (Sînnicoara), M44 (Corpadea). M43 ar urma să circule spre Dezmir. S-a stabilit deja şi preţul biletelor şi abonamentelor. Iată cât costă tichetele, pe o singură cursă:

  • 3 lei, Cluj-Sînnicoara, Cluj-Dezmir
  • 4 lei, Cluj-Apahida
  • 7 lei, Cluj-Corpadea

Abonamentele pe ruta Cluj-Apahida costă 115 lei, în care este inclusă gratuit şi o linie de transport în municipiul Cluj-Napoca.

"Este o veste foarte bună pentru cei din Apahida. Preţul biletelor şi al abonamentelor este foarte avantajos", a declarat Păcurar, pentru ziuadecj.ro. Viceprimarul a precizat că M41 va circula până la limita localităţilor Apahida şi Câmpeneşti, unde urmează să se inaugureze o creşă în această primăvară.

În paralel, în Apahida vor circula şi autobuzele companiei MV Trans, care a câştigat licitaţia la ARR.

Cu troleibuzul la Apahida

Pentru Apahida, planurile sunt însă mult mai mari. După apariţia centurii de ocolire, comuna se pretează foarte bine, în ochii specialiştilor, la transportul cu troleibuzul. Discuţii pe această temă s-au purtat deja între Primăria din Apahida şi conducerea CTP Cluj şi este posibil ca în curând să se comande un studiu de mobilitate. "Este mai ieftin şi nu poluează. Normal că toţi primarii sunt dispuşi ca liniile de troleibuz să ajungă şi în comunităţile lor", a precizat Neag, care consideră că în viitor şi în Floreşti s-ar putea să ne deplasăm tot cu troleibuzul. "Investiţia pentru linia de troleibuz ar urma să o facă CTP Cluj, posibil din fonduri europene. Nouă ne-ar conveni foarte mult. Ar scădea preţul biletelor şi ar fi nepoluantă", a spus şi viceprimarul Radu Păcurar.

De la M16 la M44

În ultimele luni, Compania de Transport şi-a mărit substanţial numărul de curse şi aria de acoperire. În acest moment, microbuzele şi autobuzele CTP circulă din Cluj-Napoca spre Feleacu, Vâlcele, sat Gheorgheni, Ciurila, Floreşti, Luna de Sus, Baciu, Feiurdeni/Satu Lung, Sânmartin, Chinteni, iar Apahida, Sînnicoara, Dezmir şi Corpadea se vor adauga în curând pe această listă. Traseele au primit şi numere care încep cu litera M, de la "metropolitan". Lângă M16, M21, M22, M23, M31, M37, M38, M39, de marţi vin şi liniile M41, M42, M43, M44.

 

 

Comenteaza