Rector german, Doctor Honoris Causa al UBB

Rector german, Doctor Honoris Causa al UBB
Rectorul Universității de Științe Aplicate din Mittweida, Germania, urmează să fie recompensat cu titlu de Doctor Honoris Causa (DHC) al Universităţii Babeş-Bolyai (UBB).

Profesorul Ludwig Hilmer, rectorul instituţiei de învăţământ superior nemţeşti, va primi prestigioasa distincţie ca urmare a contribuţiilor aduse, în calitate de reprezentant al mediului academic, în dezvoltarea regiunii în care îşi desfăşoară activitatea.

"Hilmer și-a dedicat activitatea cercetării aplicate în domeniul media și a participat la formarea a generații întregi de studenți care dezvoltă proiecte îndrăznețe în domeniul comunicării și reușesc să contribuie la dezvoltarea regiunii unde studiază. Prof. Hilmer se implică, de asemenea, în dezvoltarea cercetărilor unor tineri doctoranzi români.", a motivat conducerea UBB decizia de a-i acorda titlul de DHC.

Licențiat în științe politice, profesorul german s-a orientat după absolvirea studiilor doctorale către cercetarea media; la mijlocul anilor '90 a devenit cadru didactic la Facultatea de Media a Universității de Științe Aplicate din Mittweida, iar ulterior, rectorul ei.

Ceremonia de decernare a titlului va avea loc marţi, de la ora 11:00, în Aula Magna a UBB, situată pe Str. Mihai Kogălniceanu nr. 1.

Comenteaza