BLACK FRIDAY 2014, la Cluj: Vinerea când spargem puşculiţa. Unde găseşti SUPER-REDUCERI

BLACK FRIDAY 2014, la Cluj: Vinerea când spargem puşculiţa. Unde găseşti SUPER-REDUCERI
Se ştie deja: dacă e Vinerea Neargă (Black Friday, pe numele său original), atunci plouă cu reduceri. Comercianţii se întrec să ofere cele mai mari şi mai orbitoare discounturi, iar cumpărătorii se înghesuie să profite de ele. ZIUA de CLUJ vă prezintă principalii retaileri intraţi în febra promoţiilor.

De la firmele de electrocasnice la hypermarketuri şi librării, lanţurile de magazine din România au asimilat cu braţele deschise Black Friday-ul, această sărbătoare americană a consumerismului, care poate fi considerată cu uşurinţă "Crăciunul" vânzătorilor.

BLACK FRIDAY 2014.

Şi pe bună dreptate: românii mănâncă reducerile de Black Friday ca pe ciocolată. În 2013, de exemplu, unele companii au făcut profituri de peste 15 milioane de euro. Profitând de interesul manifestat, firmele s-au mobilizat, astfel că ediţia din acest an se preconizează a fi cea mai mare de până acum: oferta de produse este mai variată, stocurile mai mari, reducerile mai multe, iar numărul de români ce doresc să participe se prevede a fi mai ridicat.

Potrivit unui studiu, circa 4,75 milioane de români cu vârsta între 18 şi 65 de ani doresc să cumpere produse de Black Friday, cu 1,3 milioane mai mulţi decât în 2013, primele trei categorii vizate fiind electrocasnicele mici, televizoarele şi telefoanele mobile.

Vinerea care ţine o zi, trei sau chiar o săptămână

Pentru a atrage cât mai mulţi clienţi, şi, evident, pentru a avea încasări cât mai subtanţiale, unele magazine au ales să dea startul promoţiilor de Black Friday cu zile înainte. În această categorie intră cele 16 magazine din componenţa lanţului Media Galaxy, unde promoţiile au început de câteva zile şi vor dura până duminică, 23 noiembrie.

BLACK FRIDAY 2014.

De asemenea, la ALTEX cumpărătorii se pot bucura încă de joi de reduceri de până la 70% la peste 1000 de produse, atât în magazine, cât şi pe site-ul companiei. "Începem Black Friday mai devreme pentru a oferi posibilitatea clienţilor noştri să se bucure mai repede de produsul dorit", au afirmat oficialii companiei.

Stafful retailerului online eMAG s-a pregătit din timp pentru a organiza "cel mai mare Black Friday din istoria companiei". Clienţii vor fi aşteptaţi de la primele ore ale zilei cu reduceri de până la 75%, la peste 450.000 de produse din toate categoriile. De la televizoare, laptopuri, electrocasnice mici şi mari, la cărţi, filme, produse cosmetice şi de bricolaj, vizitatorii site-ului vor găsi tot ce îşi doresc. În plus, pentru a nu exista probleme de Black Friday, a fost publicat un "ghid de supravieţuire".

BLACK FRIDAY 2014. Lista magazinelor care fac reduceri.

Cei de la Flanco au ales să tragă cât de mult pot de Black Friday, astfel că ofertele ţin trei zile, de vineri, de la 06:00, până duminică. În tot acest timp, românii vor fi asaltaţi de reduceri de până la 80% la peste 400.000 de produse din stoc.

La Domo, Vinerea Neagră durează nu o zi, ci o săptămână: începe vineri, 21 noiembrie, şi se termină abia pe 28 noiembrie. Şi aici, clienţii vor avea parte de reduceri de până la 80% la televizoare, home cinema, tablete, telefoane, laptopuri şi periferice, aparate foto, electrocasnice mari şi mici şi produse de întgrijire persoanală. Mai mult, vor exista oferte speciale valabile doar online.

În acest an, portalul evoMAG scoate la vânzare de Black Friday inclusiv autoturisme, aplicând un discount de până la 25% la ele, oferta fiind valabilă de vineri până duminică, iar Elefant.ro oferă cu această ocazie reduceri cuprinse între 40 şi 80% la toate categoriile de produse comercializate.

Hypermarketurile intră în horă

Pentru prima dată, în hora Black Friday intră şi hypermarketul Cora, care va oferi reduceri substanţiale la produsele electrice şi electrocasnice, de vineri până duminică. Cele mai mari discounturi sunt la aparatele foto, care vor costa cu până la 50% mai puţin, urmate de cuptoarele cu microunde, ale căror preţ va fi cu 30% mai mic, şi de tablete, acestea din urmă ieftinindu-se cu 20%.

BLACK FRIDAY 2014.

Reducerea se acordă însă doar prin tichetul Cora şi nu se cumulează cu alte reduceri valabile în aceeaşi perioadă, clienţii având posibilitatea să achiziţioneze maxim şase produse într-o zi (pe un card).

La Carrefour, promoţiile durează cinci zile, începând de miercuri, 19 noiembrie, şi terminându-se duminică, 23 noiembrie, iar cumpărătorii pot achiziţiona produsele dorite inclusiv de pe platforma online a lanţului de magazine. Bineînţeles, promoţiile sunt valabile la televizoare, laptopuri, telefoane mobile, tablete, aparate foto şi alte produse electrocasnice, în limita stocului disponibil.

"Şi anul acesta garantăm o experienţă de cumpărături specială clientilor noştri. Black Friday aduce clienţtilor cele mai mici preţuri la mii de produse", au declarat reprezentanţii companiei.

De Black Friday, oferta de la Billa este slăbuţă în comparaţie cu celelalte. Pentru cumpărături de peste 150 de lei, se va oferi 10% reducere la casă, însă promoţia este valabilă doar pentru posesorii Billa Card Plus.

La rândul lor, magazinele Metro oferă, între 20 şi 23 noiembrie, o reducere de 15% la televizoare, frigidere, articole DIY, laptopuri, maşini de spălat şi la articole de încălzire şi de până la 90% la o selecţie de produse nealimentare.

BLACK FRIDAY 2014.

Selgros va intra în campania Black Friday în ultima vineri din noiembrie, pe 28, şi, până în 1 decembrie, va avea reduceri de până la 50% la electrice şi electrocasnice.

Lanţul german de supermarketuri Lidl intră în joc pe 29 noiembrie, oferind reduceri de până la 50%.

Magazinele de bricolaj şi librăriile, intrate în febra reducerilor

De febra Black Friday nu au scăpat nici librăriile, magazinele cu articole de bricolaj sau platformele de fashion.

Astfel, retailerul românesc Dedeman a pregătit cumpărătorilor o săptămână întreagă de promoţii, începând de vineri, de la ora 08:00. Oferte speciale vor fi oferite şi în magazinele Jysk, însă abia săptămâna viitoare, conducerea companiei alegând să organizeze Vinerea Neagră între 28 şi 30 noiembrie.

BLACK FRIDAY 2014.

Nici lanţul de librării Cărtureşti nu a rămas pe dinafară. Cu ocazia Vinerii Negre, pasionaţii de lectură vor găsi promoţii la peste 15.000 dintre cele mai râvnite produse culturale. Ei vor beneficia de discounturi de 75% la cărţi şi muzică şi de perţuri cu 50% mai mici la filme.

 

Comenteaza