Bilanţul poliţiştilor: infracţionalitate scăzută în perioada sărbătorilor de iarnă. A crescut însă numărul bişniţarilor de petarde

Bilanţul poliţiştilor: infracţionalitate scăzută în perioada sărbătorilor de iarnă. A crescut însă numărul bişniţarilor de petarde
Pentru asigurarea siguranţei publice în perioada sărbătorilor de iarnă, poliţiştii au fost zilnic la datorie între 24 decembrie şi 4 ianuarie. Potrivit bilanţului făcut la final, infracţionalitatea a fost mai scăzută ca în 2013, însă comerţul ilicit cu petarde a luat avânt.

"În urma analizei efectuate la nivelul instituţiei noastre, a rezultat că, în această perioadă, s-a înregistrat o diminuare a infracționalității sesizate cu 22%, față de anul trecut, sens în care concluzionăm că a fost asigurat un climat de liniște și siguranță pentru cetățeni, gestionându-se cu operativitate orice situație de natură a pune în pericol viața sau bunurile oamenilor.

Această concluzie este susținută de comparația cu statistica privind dinamica infracționalității înregistrate în perioada similară a anului trecut, care arată că numărul infracțiunilor comise cu violenţă a scăzut cu 76%, furturile cu 29%, iar numărul accidentelor rutiere cu 25%", au afirmat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj

În acţiunile de menţinere a ordinii și liniștii publice, de prevenire și combatere a infracționalității și de gestionare a situațiilor de urgență au fost angrenaţi peste 350 poliţişti, care au depistat 82 de persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni, cu 33 mai multe față de perioada similară a anului trecut. De asemenea, s-au constatat 39 de infracțiuni la regimul materiilor explozive, față de 28 în 2013.

În total, polițiștii au aplicat peste 1.210 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 265.575 de lei, fiind confiscate bunuri de 18.545 de lei, în creștere față de anul trecut, când valoarea produselor confiscate era de 14.860 de lei.

Tot în această perioadă, poliţiştii de rutieră și ordine publică au acționat, în sistem integrat, în stradă, având atât misiuni preventive, cât și de sancționare a conducătorilor auto care au încălcat legislația rutieră sau au pus în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

În acest interval, s-au înregistrat scăderi în ceea ce privește toți indicatorii rutieri, numărul accidentelor rutiere diminuându-se cu 25%, față de 2013. Numărul persoanelor rănite grav a fost cu peste 58% mai mic, iar al persoanelor rănite uşor cu aproximativ 29%.

Comenteaza