Totul sau nimic. Administratorul unei firme este cercetat pentru fraudarea statului cu peste două milioane de euro

Totul sau nimic. Administratorul unei firme este cercetat pentru fraudarea statului cu peste două milioane de euro
Dacă în general patronii firmelor să mulţumesc să înşele statul "doar" cu câteva sute de mii de lei, administratorul unei companii clujene a mizat pe principiul "totul sau nimic", furând peste două milioane de euro.

Din investigaţii a reieşit că bărbatul în cauză, în vârstă de 29 de ani, şi-ar fi însuşit peste 4.700.000 lei, sumă colectată cu titlu de TVA, aferentă operaţiunilor evidenţiate în contabilitate şi declarate la organele fiscale. Astfel, acesta ar fi pus societatea în imposibilitatea de a-şi achita datoriile către bugetul consolidat al statului.

"Totodată, s-a stabilit că bărbatul s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale prin neevidenţierea în contabilitate a tuturor achiziţiilor intracomunitare de autoturisme second-hand şi a veniturilor obţinute din comercializarea acestora pe teritoriul ţării. Prejudiciul total cauzat bugetului consolidat al statului a fost estimat la 9.400.000 de lei [2.091.910 euro, calculaţi la cursul BNR din 15 ianuarie 2015, n.r.]", au precizat poliţiştii.

În acest caz, cercetările continuă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare şi evaziune fiscală, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

 

Comenteaza