90 de voluntari au ajutat la construirea unei locuinţe pentru o familie nevoiaşă

90 de voluntari au ajutat la construirea unei locuinţe pentru o familie nevoiaşă
90 de voluntari ai unei companii au muncit timp de trei zile pe șantierul Habitat for Humanity de la Jucu, unde au ajutat la ridicarea unei case pentru o familie cu venituri modeste.

Cu ajutorul muncii lor, Marian și Diana Pădure, alături de băiețelul lor, Luca, vor avea, în sfârșit, o locuință. „Mai presus de aportul financiar care este absolut necesar, faptul că am fost acele trei zile acolo, alături de Marian și Diana, și am muncit împreună la clădirea visului lor a contat foarte mult. Fiind aproape de ei, care au avut mare nevoie de ajutorul nostru, le-am putut fi de folos cu adevărat, pentru că susținerea efectivă și apropierea față de semeni ne pot ajuta, pe fiecare dintre noi, să evoluăm", a afirmat Norica Gâvan, manager general al companiei.

Implicarea firmei în program se înscrie în filosofia acesteia, "getting closer, helping better", a explicat Gâvan. Ea a adăugat că apropierea față de semeni este condiția de bază pentru a ajuta la dezvoltarea sănătoasă a comunității.

„Chiar pe această idee se bazează filosofia Wörwag Pharma: «getting closer, helping better». Doar dacă suntem cu adevărat aproape de cei care au nevoie de ajutorul nostru îi putem ajuta cel mai bine posibil. Fie că vorbim despre activitatea desfășurată în cadrul firmei sau despre proiectele de responsabilitate socială, în care căutăm să ne implicăm cât mai mult", a precizat aceasta.

Pe șantierul de la Jucu se lucrează la alte 15 locuințe pentru familii muncitoare care au posibilități financiare reduse, nu se încadrează la un credit bancar pentru casă și nu au fost selectați pentru locuințe sociale de la primărie.

Programul Habitat for Humanity vizează implicarea comunității pentru soluționarea unei probleme și angrenează companii locale, donatori individuali, voluntari din țară, dar și din străinătate alături de familiile beneficiare în vederea rezolvării problemei locuirii în condiții precare.

Comenteaza