Malul Someşului, inundat de gunoaie. Peste 90 de tone de deşeuri colectate GALERIE FOTO

Malul Someşului, inundat de gunoaie. Peste 90 de tone de deşeuri colectate GALERIE FOTO
Administrația Bazinală de Apă Someș Tisa a prelungit campania de igienizare și de întreținere a râului Someșul Mic, pe tronsonul care traversează municipiul Cluj-Napoca, până în 12 iunie.

Până în prezent s-au colectat peste 90 de tone de deșeuri, din care 35 de tone reprezintă mase plastice, pet-uri şi deșeuri menajere, iar celelalte 55 de tone material lemnos rezultat în urma acțiunilor de întreținere a cursului de apă.

Concomitent cu această campanie, Asociația Aqua Fishing Club a organizat o acţiune de ecologizare a Someșului în zona cartierului Grigorescu. De asemenea, 15 voluntari Zero Waste Romania şi Someș Delivery au adunat în weekend, pe parcursul a trei ore, peste 70 de saci cu deşeuri de pe tronsonul dintre podul Napoca și podul Horea.

Autoritățile administrației comunitare, organizaţiile nonguvernamentale de profil şi toți cetățenii municipiului sunt chemaţi să se asocieze în eforturile lor de menținere a unor standarde civilizate de tratare și întreținere a râului, ca factor esențial pentru viață și sănătatea orașului.

 

Comenteaza