Un student de la Facultatea de Drept s-a ales cu o dublă fractură de maxilar pe „Piezişă”. Un necunoscut l-a făcut KO, fără niciun motiv

Un student de la Facultatea de Drept s-a ales cu o dublă fractură de maxilar pe „Piezişă”. Un necunoscut l-a făcut KO, fără niciun motiv
Agresorul a fost identificat abia după ce colegii victimei l-au urmărit prin baruri şi au alarmat poliţia.

D.A. are 20 de ani şi este student la Facultatea de Drept a Universităţii „Babeş-Bolyai". Sâmbătă, 20 iunie, în jurul orelor 23:00, acesta ieşise din căminul studenţesc unde este cazat însoţit de nouă colegi de facultate, patru fete şi cinci băieţi, cu intenţia să ajungă în centrul Clujului.

Însă când a ajuns la intersecţia străzii Piezişe cu Clinicilor o parte din colegii săi au intrat în magazin, iar el a rămas cu cele patru fete afară, să-i aştepte. În acelaşi timp alţi colegi ai săi se aflau în spatele lor, înaintând încet spre grupul său.

"Brusc, un bărbat tatuat, cu cicatrici pe faţă, înalt de vreo 1,90 m şi având o vârstă cuprinsă între 30 - 35 de ani, s-a oprit în faţa mea. Apoi, fără să spună vreun cuvânt, mi-a tras un pumn extrem de puternic în bărbie. Mi-am pierdut cunoştinţa, am căzut la pământ, dând cu capul de un autoturism parcat. Vă mărturisesc sincer dacă nu era maşina acolo aş fi dat cu capul de bordură şi nu sunt sigur că aş mai fi scăpat cu viaţă. Ulterior, ceilalţi colegi mi-au spus că agresorul a intenţionat să repete figura cu un alt băiat din cercul nostru, spunându-i că el urmează la luat bătaie, dar o colegă s-a interpus între ei, iar acesta a renunţat",  povesteşte cu dificultate tânărul, având maxilarele prinse într-un blocaj maxilo-facial.

Studentul a fost transportat de urgenţă cu o ambulanţă la Unitatea de Primire a Urgenţelor şi apoi la Clinica de Neurochirurgie, pentru ca într-un final să poposească la Clinica de Chirurgie Maxilofacială, unde a rămas internat până miercuri, 24 iunie.

Acesta, aflat acum împreună cu tatăl său la IML, pentru a-i fi eliberat certificat medical, spune că o parte a colegilor s-a ocupat de el să-l urce pe salvare, iar cealaltă l-a urmărit pe individ până într-un bar din apropiere, anunţând poliţia.

Oamenii legii au sosit de urgenţă la faţa locului şi, ghidaţi de tineri, au reuşit să-l identifice pe agresor şi să-l legitimeze într-un bar unde acesta bea liniştit cu nişte prieteni. Studentul de 20 de ani declară că pe baza certificatului medico-legal va face plângere penală împotriva bătăuşului şi nu va lăsa ca lucrurile să rămână aşa.

„Mi-au relatat colegii, mai târziu, la spital, că imediat după ce poliţia l-a identificat pe făptaş, acesta i-a ameninţat cu moartea în cazul în care fac vreo declaraţie. Acum sufăr cumplit. Din cauza acestui om mi-am pierdut ultimul examen din an, pe care-l aveam de susţinut sâmbătă, şi-n plus trebuie să mai suport blocajul maxilo-facial timp de minim o lună de zile", arată, în continuare, deprimat, studentul.

După consult, medici legişti i-au eliberat victimei un certificat medico-legal, în care îi recomandă 75 - 80 de zile de îngrijiri medicale.

Comenteaza