Organizația de Tineret a PNL Cluj continuă campania “Suntem români, citim româneşte”

Organizația de Tineret a PNL Cluj continuă campania “Suntem români, citim româneşte”
Organizația de Tineret a Partidului Național Liberal (PNL) Cluj se alătură demersului iniţiat de către organizaţia naţională de tineret, de strângere a peste 250.000 de cărţi pentru înfiinţarea în diaspora a zece biblioteci cu literatură românească.

Scopul acestei iniţiative este de a trezi interesul tinerilor şi copiilor care trăiesc în comunităţile de români din afara ţării pentru limba şi cultura din România, punându-le la dispoziţie gratuit cărţi în limba română.

"Tinerii din TNL în general şi din TNL Cluj în special susţin promovarea culturii şi a literaturii româneşti. Îi susţinem pe tinerii români din străinătate pentru a nu pierde contactul cu limba română, crescând pe această cale şansele ca ei să revină acasă", susţin iniţiatorii campaniei.

Până în prezent, la Cluj s-au colectat un număr de 3.500 de volume româneşti. Până în data de 15 august, moment în care campania de colectare se va finaliza, se doreşte strângerea a încă 2.500 de cărţi, care vor fi transportate la Bucureşti şi apoi distribuite către cele zece biblioteci din Republica Moldova, Spania, Italia şi Franţa.

Cărţile vor fi colectate la cortul amenajat în Cluj-Napoca, pe Bulevardul Eroilor nr. 2, de luni până vineri în intervalul orar 11:00-18:00. Donatorii care nu au posibilitatea de a transporta cărţile sunt rugaţi să contacteze reprezentanţii TNL Cluj la numărul de telefon 0752.843.848 pentru a facilita transportul cărţilor.

Comenteaza