Profi retrage de pe piaţă Lactatele Brădet, în urma morţii bebeluşilor din Argeş

Profi retrage de pe piaţă Lactatele Brădet, în urma morţii bebeluşilor din Argeş
Ca urmare a anunţului privind existenţa bacteriei E-coli în unul din produsele fabricate de Lactate Brădet, până la clarificarea situaţiei şi identificarea oficială a cauzelor magazinele „au retras de la vânzare toate produsele provenite de la această sursă, pentru a asigura astfel siguranţa alimentară”.

„Menţionăm că în magazinele noastre toate produsele provenite de la acest furnizor erau ambalate şi erau comercializate doar în judeţul Argeş, şi anume la magazinele din Piteşti (9), Topoloveni, Costeşti, Mioveni”, a precizat conducerea Profi.

Aceasta susţine că din lista produselor respective fac parte iaurturile Bălţata, Natural Pahar, Slab Pahar, sana şi lapte bătut pet, kefirul Bălţata, smântâna Brădet, la cutie şi la găletuşă. 
 
Inspectorii veterinari au identificat prezența bacteriei E-coli în probe prelevate dintr-un lot de 25 kg de brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din Argeș și în probe de pui (spate cu gât) recoltat din frigiderul uneia dintre persoanele implicate în ancheta Ministerului Sănătății.  
 
Trei copii au murit, iar alţii care sunt infectaţi cu bacteria Escherichia coli au fost internați la Spitalul de Copii Marie Curie din capitală, toți prezentând sindrom hemolitic-uremic.

Comenteaza